Govern i comuns destinen 100.000 euros a una cinquantena d’actes culturals

Escaldes-Engordany serà l’única corporació que no participi en el projecte ‘La Cultura no s’atura’, el qual té l’objectiu de “donar suport al teixit cultural andorrà i oferir espectacles a la ciutadania”

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, durant la roda de premsa telemàtica del projecte "La Cultura no s'atura"
La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, durant la roda de premsa telemàtica del projecte "La Cultura no s'atura"

El ministeri de Cultura, juntament amb els comuns -Escaldes-Engordany no participa- han organitzat una cinquantena d’actes per donar suport al teixit cultural andorrà i oferir espectacles al conjunt de la ciutadania. La inversió total ha estat de 100.000 euros i participaran més de 100 artistes, galeries d’art, editorials i llibreries, entre altres. La iniciativa s’ha batejat com ‘La Cultura no s’atura’ i es desenvoluparà equitativament en les sis parròquies que hi participen, oferint, per exemple, teatre, curtmetratges, contacontes, lectures dramatitzades, dansa i exposicions.

Així ho han anunciat els diferents organitzadors a través d’una roda de premsa telemàtica aquest dimarts. La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva ha explicat que “el projecte neix de les reunions periòdiques amb els consellers de cultura. Ha estat una feina conjunta molt productiva, la qual impulsarà actes fets amb talent andorrà i permetrà gaudir a la ciutadania”. Respecte a la inversió feta, el Govern aportarà 45.000 euros i cada comú 9.000 euros, aproximadament.

El projecte es durà a terme des de l’1 de desembre i fins al 27 de febrer i oferirà projeccions de curtmetratges, presentacions de llibres, danses, concerts, funcions de microteatre i, fins i tot, un espectacle de circ.

Entre els participants figuren més 12 artistes plàstics, 13 creadors audiovisuals, 29 músics, 23 tècnics de so i il·luminació i 50 tècnics i empreses del sector cultural, entre altres, i s’han involucrat diferents galeries d’art, editorials, llibreries i productors per dur a terme 50 activitats en tot el territori nacional des de l’1 de desembre i fins al 27 de febrer, encara que l’activitat s’aturarà la segona quinzena de desembre per no trepitjar les iniciatives amb els actes nadalencs organitzats per cada comú. Més concretament, es duran a terme projeccions de curtmetratges, presentacions de llibres, danses, concerts, funcions de microteatre i, fins i tot, un espectacle de circ.

El conseller de Cultura del comú de la Massana, Guillem Forné ha declarat que “la cultura ha demostrat que tenen una musculatura increïble i una solidaritat lloable. Ens han omplert les xarxes socials amb espectacles per aconseguir acompanyar al poble i aquestes corporacions havíem d’estar a l’altura d’aquestes circumstàncies”. En la mateixa línia, el seu homòleg al comú de Canillo, Cerni Pol ha subratllat que es tracta d’un projecte equitatiu perquè vol “aportar qualitat i riquesa cultural de totes les disciplines a totes les parròquies per igual”.

Pel que fa a la negativa d’Escaldes-Engordany per involucrar-se en el projecte, Riva ha destacat que “va ser una idea compartida amb tothom des del primer moment, però el conseller de cultura de la parròquia ens va indicar que ells no participarien perquè ja tenien programada una agenda d’actes culturals”. No obstant això, la ministra ha volgut restar importància a la qüestió, indicant que “s’ha de posar en valor a les sis corporacions que si han fet possible el projecte”.

Comentaris (2)

Trending