Govern adjudica subvencions culturals per 71 projectes

El pressupost de 200.000 euros s’ha repartit entre les arts escèniques, la música, les arts plàstiques, visuals, cultura popular i tradicional, mitjans de comunicació i editorials

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. SFGA

El Govern ha adjudicat les subvencions culturals per a projectes que es desenvolupen durant l’any 2023. En total, han rebut l’ajut 71 projectes amb un pressupost de 200.000 euros. D’aquesta manera, s’han intentat cobrir els diferents àmbits, com les arts escèniques, la música, les arts plàstiques, visuals, cultura popular i tradicional, mitjans de comunicació i editorials. L’objectiu és impulsar aquestes iniciatives per dinamitzar el sector.

En total s’han presentat 91 demandes per a aquestes subvencions, de les quals se n’han acceptat 71, que suposen el 80% del total. Aquestes xifres, segons el ministre Portaveu en funcions, César Marquina, demostren “l’alt nivell i la concurrència que té aquest ajut”. A més a més, ha recordat els canvis a la normativa que es van introduir “per poder respondre a les necessitats del sector”. A tall d’exemple, l’increment de la partida destinada a les subvencions i que s’ha consolidat amb 200.000 euros.

Les subvencions es reparteixen per modalitats i, així, s’han atorgat dinou per a projectes artístics d’arts escèniques i de música; vint per a arts plàstiques i visuals; vint per a activitats literàries i projectes editorials; tres per a projectes culturals de mitjans de comunicació privats, un per a la traducció a altres llengües d’obres andorranes, com a novetat aquest any i, per últim, quatre per a la promoció exterior de les arts visuals i les arts escèniques.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending