La Fundació ONCA torna al carrer amb ‘Electro Pentagrama’

El concert, de nova creació, s’estrena el dia 19 a la plaça Coprínceps i posteriorment passarà per totes les parròquies en espais a l’aire lliure

El cartell de la nova proposta de la Fundació ONCA.
El cartell de la nova proposta de la Fundació ONCA.

La Fundació ONCA ha impulsat el nou cicle d’estiu. Aquest, es fa sota el títol ‘7 d’ONCA’ i té com a eix central l’espectacle ‘Electro Pentagrama’. Es tracta d’un concert de nova creació que al llarg de les pròximes setmanes tindrà sessions a totes les parròquies. La primera, el 19 de juliol a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

Serà llavors quan es visqui el tret de sortida del cicle. La seva finalització està prevista pel 22 d’agost, amb una actuació que es farà a la plaça Major de Sant Julià. Abans d’aquest darrer concert, es faran d’altres a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella (20 juliol), a la de Sant Miquel a Encamp (25) o el Prat Gran de la Massana (26). Ja a l’agost el cicle passarà per Ordino (3) i el Tarter (4).

‘Electro Pentagrama’ fusiona diferents disciplines on la música electrònica, juntament amb un instrument de corda, el violí, i la dansa i el moviment viatjaran junts en una peça de creació inspirada per la passió, el leitmotiv de la 29a temporada de la Fundació ONCA. Els artistes que ho faran possible són els Dj’s John Holt i Richy Vuelcom, la violinista Anna Garcia i el ballarí Xavi Pérez, sota la direcció artística de Joan Hernández, de l’equip de la Fundació ONCA.

Aquest responsable explica que “Electro Pentagrama és essencialment un espectacle-concert de creació amb ànima experimental, performativa i amb moments de jam session entre tots els artistes que hi formen part. Les propostes de música i moviment són totalment lliures per part dels artistes tot i que sí hi ha una línia narrativa per la història que volem explicar”.

El cicle «7 d’ONCA» sorgeix com a continuïtat de l’ON-CARRER, que es va iniciar l’any 2020 donada la situació de pandèmia, i que apostava per la música a la via pública, oberta a tots els gèneres i en petit format. Després de dos anys consecutius i amb una cinquantena de concerts entre els anys 2020 i 2021, es proposa un nou format i, en concret, un nou espectacle amb una única actuació a cada parròquia.

El director artístic exposa que “podreu veure una actuació per parròquia tenint cura del dia, hora i espai per a l’actuació. L’experiència de les dues edicions passades ens demostra la importància de tenir present aquest aspecte, per poder tenir una bona qualitat sonora del concert o la performance. És per aquest motiu que hem treballat conjuntament amb el comú de cada parròquia per tal de trobar l’espai i l’hora idònia”.

Des de la Fundació ONCA s’espera que el nou cicle tingui una bona acollida per part del públic nacional i que es puguin celebrar més edicions amb la creació de nous espectacles.

Etiquetes

Comentaris

Trending