La Fundació ONCA presenta la 29a Temporada

Durant aquest 2022 esperen poder fomentar les sinergies amb el món cultural i els artistes del país, treballant amb iniciatives musicals nacionals

Presentació de la 29a Temporada de la Fundació ONCA
Presentació de la 29a Temporada de la Fundació ONCA

La passió serà el ‘leitmotiv’ de la temporada de la Fundació ONCA per a 2022, que engega la seva 29a edició. Albert Gumí, director artístic, ha explicat que “volem fomentar les sinergies amb el món artístic i cultural del país i volem convidar a la participació activa d’artistes andorrans”. D’aquesta manera es tracta de traslladar la cultura, l’art i la música a totes les persones del Principat mitjançant diverses actuacions que es repartiran durant tot l’any.

La programació de la 29a Temporada de la Fundació ONCA es defineix al voltant de diversos eixos principals. En primer lloc, i com ha destacat Gumí, es busca fomentar aquestes sinergies. Així, es treballarà amb la Cambra Romànica, l’Andorra SaxFest, o amb els equipaments de rellevància artística com el Museu Carmen Thyssen. Aquest any s’ampliarà amb la coproducció d’un projecte musical al Jambo, que és un dels certàmens que ha pres més rellevància en la promoció de la música.

D’altra banda, i també seguint la línia del comentat per Gumí, la Fundació vol convidar a la participació activa d’artistes andorrans, posant a la seva disposició una eina d’expressió com és l’ONCA. En aquest sentit, es col·laborarà amb el Cor de Rock d’Encamp. A nivell compositiu, s’estrenarà l’obra del jove andorrà Enric Bartumeu, així com les adaptacions d’obres del mestre Joan Roure a càrrec de David Sanz. Aquestes peces formaran part del corpus de música clàssica andorrana que ja es va iniciar al 2021, amb l’objectiu de crear un repertori propi.

Dintre d’aquests eixos també se situa la promoció de la qualitat artística de la pròpia orquestra, on conviden a nous concertinos per aportar la seva vàlua, com Marta Cardona i Cati Reus, que per primera vegada es posaran al capdavant de la formació professional. Alhora es continua fomentant la rotació dels propis intèrprets de l’ONCA com a concertinos. En aquesta temporada, David Olmedo, Gabriel Coll, Sergi Claret i Jordi Coll es posaran al capdavant de l’ONCA i la Jonca en diferents projectes musicals.

També s’impulsaran projectes d’estiu, com les Nits d’estiu als museus. A més, es continuarà amb la formació dels joves músics del país, un dels objectius principals en el marc de la Jonca. La jove formació participarà en tres projectes musicals i, per primera vegada, serà part del ‘Concert de la Constitució’. Dintre de l’eix de donar valor a la tasca de l’equip de persones que treballen amb col·lectius amb necessitats especials, aquest any serà la primera vegada que participaran al ‘Concert de Santa Cecília’, esdevenint així el primer concert inclusiu de gran format que es realitzarà sota el marc de la Fundació.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending