Les Fontetes batega al ritme de la dansa i la tradició

Arrenca a la Massana la segona edició del Contradans, que aplega diferents elements de la cultura tradicional fins diumenge

L'Esbart Valls del Nord ha mostrat alguns primers detalls al Contradans.
L'Esbart Valls del Nord ha mostrat alguns primers detalls al Contradans. EDUARD COMELLAS / COMÚ DE LA MASSANA

Un nombrós públic s’ha aplegat a les Fontetes, a l’acte inaugural del Contradans, una fira per gaudir dels espectacles i demostracions però també per viure experiències, participant als tallers o gaudint de la cercavila del Drac d’Olivella, una de les figures més antigues del bestiari popular català. La Massana esdevé aquest cap de setmana, doncs, centre neuràlgic de la dansa i la cultura tradicional popular.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha donat el tret de sortida, assegurant que “durant tot el cap de setmana veurem les actuacions de les companyies dansaires i podrem observar com tot evoluciona fins i tot les danses més tradicionals s’adapten als nous temps”. Molné ha felicitat l’Esbart Valls del Nord per haver impulsat el Contradans i ha agraït la presència de les companyies que han vingut de fora i també dels artesans, que mostraran els seus oficis

L’acte inaugural ha comptat amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de diverses autoritats nacionals i parroquials, que han pogut gaudir de dos balls de de l’Esbart Valls del Nord. Tot seguit, han fet un recorregut pels diferents estands d’artesania i han participat a la cercavila del Drac d’Olivella, un dels més antics de Catalunya i que ha fet gala de la seva llarga trajectòria per carrers i places.

Quant als espectacles, aquest dissabte al punt del migdia, l’Esbart Valls del Nord actuarà al ritme de la música de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que s’autodefineix com a polinstrumentalista. Un dels plats forts de la jornada serà l’actuació del grup dansaire gallec Nova Galega de Danza que fusiona tradició i avantguarda amb dansa i música d’arrel gallega. Aquesta actuació es preveu per a les 5 de la tarda. Durant tot el dia hi haurà diferents tallers i també la projecció del documental ‘Arrel’, produït per Fira Mediterrànea de Manresa, que es durà a terme al Teatre les Fontetes.

Per diumenge s’ha programat un taller de dansa amb Jaime Pablo Díaz, el director de Nova Galega de Danza. També actuarà l’Esbart Sant Romà, amb el muntatge ‘Traces de Folk’. A més hi haurà demostracions de treball en forja i diversos tallers d’artesania.

Etiquetes

Comentaris

Trending