El flamenc torna a Sant Julià amb la cantaora catalana Mayte Martín

La barcelonina és una de les veus més versàtils de la seva generació, a més de compositora i magnífica cantant de boleros

Mayte Martín en una actuació recent.
Mayte Martín en una actuació recent. MAYTEMARTIN.COM

El pròxim dia 17 torna el flamenc a la parròquia de Sant Julià de Lòria amb un nou cicle de 'Laurèdia Flamenca' i de la mà de la cantaora catalana, Mayte Martín. L'actuació tindrà lloc al Centre Cultural i de Congressos Lauredià i les entrades ja són a la venda. Martín és una de les artistes del flamenc més apreciades, tant pels entesos com pels neòfits. És la cantaora més important de Catalunya.

Els entesos diuen que la barcelonina Mayte Martín és una de les cantaores més versàtils de la seua generació, a més de compositora i magnífica cantant de boleros. Veu amb personalitat i exquisida musicalitat, brilla en qualsevol estil. Flamenca fins la medul·la, va iniciar la seva carrera presentant-se en un concurs celebrat el 1985, que la va portar a actuar a les penyes flamenques catalanes. El seu nom va començar a sonar en el món del flamenc quan dotze anys després va guanyar el màxim guardó del Concurso Nacional de La Unión (Múrcia). A Catalunya, el 1996 va merèixer el Premi Ciutat de Barcelona de Música.

Però Martín no és només cantaora, també és guitarrista i compositora. Sempre amb el flamenc com a referent, es va anar apropant a altres facetes musicals des de la sinceritat, elegància i qualitat artística que la caracteritzen i, amb cada treball, desperta l'admiració de públic i crítica, però sobretot d'altres artistes, entre els quals Dulce Pontes, Tete Montoliu o les germanes Labèque, que han col·laborat amb Mayte Martín en reeixits projectes.

 

 

Comentaris (1)

Trending