El festival Ull Nu clou amb més de 4.800 visitants

Les activitats alternatives i d’oci vinculades a l’escena audiovisual han ajudat a refermar la posició del certamen i l’organització ja pensa en un programa especial per al 10è aniversari

FP5A5435
FP5A5435

El festival Ull Nu és el testimoni de què l’escena audiovisual d’Andorra està més que viva. Més de 4.800 persones han gaudit de la vintena de propostes culturals i lúdiques que s’han desplegat al voltant de l’esdeveniment. Aquesta edició s’ha centrat en apropar els nous llenguatges audiovisuals a un públic més ampli, objectiu que s’ha assolit amb escreix. L’organització ja pensa en la desena edició, que se celebrarà el 2023, amb programa especial per commemorar la data.

La novena edició del Festival Audiovisual d’Andorra s’ha celebrat del 25 al 29 de maig, després de dos anys, en els quals, a causa de la pandèmia, havia hagut de modificar part del seu programa per adaptar-se a la situació. Els actes ja s’havien començat abans amb la Instal·lació ‘Faune’, d’Adrien M & Claire B x Brest Brest Brest. L’exposició ‘NFT’s What the F*ck?’ a la Galeria Pilar Riberaygua, i la instal·lació ‘Abyss’, d’Eloi Castilludo, a la llibreria la Trenca, han rebut un total de 500 visitants.

Es calcula que aproximadament unes mil persones han visitat les instal·lacions ‘Bosc de llum’, dels artistes Eloisa López i Lluís Campmajó situada a la Rambla Molines; ‘Demiürg’, de Gerard Bertomeu, Enrique Soriano i Pep Tornabell, la plaça Rebés, i ‘Lazer Pupil’, un muntatge interactiu de llum i so de l’estudi Framemov, a la plaça Príncep Benlloch. Pel que fa a les projeccions de llargmetratges, curtmetratges, projeccions infantils i sessió escolar, que s’han fet al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, les han pogut seguir unes 600 persones.

Els concerts també van aplegar un alt nombre de públic, ‘A Taste of Nature’, i ‘Habla de mí en presente’, el divendres, ‘Rigo Pex’, ‘Meneo’, el dissabte i Anna Andreu el diumenge, van aconseguir reunir més de 2.500 persones a la plaça del poble. Al Festival també hi hagut lloc per a xerrades d’artistes, que han explicat la seva experiència professional i trajectòria. Colby Smith, així com Miquel Àngel Raió, Alba G. Corral i Raimon Molins, amb la xerrada ‘Escena en hibridació: Els audiovisuals en les arts escèniques’, en col·laboració amb l’Escena Nacional d’Andorra, i ‘Ciberlocutorio’ d’Anna Pacheco i Andrea Gumes per a Radio Primavera Sound, han aplegat més de 60 oients. D'aquesta manera, un any més el Festival s’ha desmarcat amb les seves propostes creatives i ha estat tot un èxit organitzatiu i de participació.

Etiquetes

Comentaris

Trending