El Festival de Titelles d’Encamp esgota totes les entrades malgrat el coronavirus

Les quatre representacions es fan fer amb un aforament reduït al 30% i seguint mesures sanitàries que, segons el comú, demostren que es pot “impulsar la cultura amb seguretat”

Comentaris

Un instant d'una de les representacions del Festival de Titelles.
Un instant d'una de les representacions del Festival de Titelles. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha valorat de forma molt positiva el desenvolupament del Festival de Titelles, celebrat aquest cap de setmana a la parròquia. L’esdeveniment ha esgotat totes les entrades que es van posar a la venda, limitades per complir les mesures sanitàries per evitar l’expansió del coronavirus. La part negativa ha estat el fet que no s’han pogut celebrar els habituals tallers d’altres edicions, que es confia poder recuperar, amb el permís de la Covid-19, de cara a l’any vinent.

El Festival ha comptat amb dues representacions a Encamp i dues més al Pas de la Casa, amb aforaments limitats de 120 i 45 persones respectivament. Totes les localitats s’han venut, fet que ha aixecat una important satisfacció dins del comú.

Pel mes vinent es treballa en una altra cita pel públic infantil: un musical basat en la pel·lícula de Disney ‘La Bella i la bèstia’

El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz ha manifestat que “els més petits són dels més perjudicats per les restriccions de la pandèmia i per això programar aquest tipus d'activitats pot ajudar”. Al seu entendre, “amb una mica d'esforç i adaptació per complir amb les mesures de seguretat aprovades al protocol és possible impulsar la cultura amb seguretat”.

El Festival va arrencar dissabte amb les obres ‘Klé’ de Teia Moner a la sala de festes del Complex d'Encamp i ‘On vas, Moby Dick?’, del Centre de Titelles de Lleida, a la sala de festes del Pas de la Casa, que incloïa el format audiovisual combinat amb música i titelles. Ja el diumenge, aquest segon espectacle es va poder veure a la localitat fronterera mentre que al Complex es feia ‘El Monstre de Colors’, de la companyia Tutatis - Teatro imaginario, inspirada en el conte infantil d’Anna Llenas amb més de 300.000 exemplars venuts i traduït a 16 idiomes. 

El conseller de Cultura i Afers Socials s'ha “disculpat” amb els infants que no han pogut accedir a les entrades per la limitació de l’aforament i ha avançat que per al mes de novembre es preveu una nova programació de teatre infantil, en aquest cas un musical dedicat a la pel·lícula de Disney ‘La Bella i la Bèstia’.

Des del Comú es té ja la mirada posada en el festival de l’any vinent amb la intenció d'incrementar les activitats per al públic infantil i en la mesura que sigui possible, si la pandèmia ho permet, recuperar els tallers com havien tingut les edicions anteriors.

Etiquetes

Comentaris

Trending