FEDA reformarà el Museu de l’Electricitat per fer-lo més interactiu i defensor de la sostenibilitat

La instal·lació compleix aquesta setmana quinze anys des de la seva obertura i vol donar un nou impuls a l’espai, fent-lo més accessible al públic infantil actual

Comentaris

Moles i Alcázar, a un dels espais del Museu.
Moles i Alcázar, a un dels espais del Museu.

FEDA preveu actualitzar de forma important el Museu de l’Electricitat. Així ho ha anunciat el director de la companyia, Albert Moles, durant la presentació de les activitats amb les quals, justament, es volen celebrar els quinze anys de vida de la instal·lació. L’objectiu de la futura reforma és fer l’espai “més interactiu” a la vegada que s’amplien els missatges que es donen cap a una ferma defensa de la sostenibilitat.

“La història continuarà sent una part important del Museu, però volem portar el relat més enllà i donar missatges encarats cap aquí, sense perdre de vista els orígens”, ha explicat Moles. Els canvis busquen “adaptar l’espai” sobretot pensant en un públic més actual. “Els infants d’avui dia no són com els de fa 15 anys”, ha recordat Fran Alcázar, coordinadora del centre.

Per això, es vol una instal·lació “més interactiva”. Aquesta haurà “d’aprofitar les tecnologies per tal que el museu sigui més accessible a tothom”. Així, es mantindria l’esperit històric i de presentació de conceptes científics que ja es té, però es buscaria la implementació d’activitats de suport i de reforç, incloent-hi conceptes com la sostenibilitat i la transició energètica.

Per fer la reforma, es contractarà una empresa externa. Prèviament, però, també es vol fer un procés participatiu de consulta a la ciutadania, als visitants i a la mateixa plantilla de la parapública.

L’MW Museu de l’Electricitat celebrarà els tres lustres de vida oferint fins a quatre visites guiades a la central hidroelèctrica. Tindran lloc el cap de setmana vinent, 6 i 7 d’abril (10 del matí i 12 del migdia). Des de la companyia s’explica que seran les darreres que es puguin fer fins d’aquí a força temps, ja que després s’han de fer tasques de manteniment d’un dels grups generadors de la instal·lació. A la vegada, el dia 14 d’abril també es farà una visita guiada a l’exposició actual.

Des de la seva inauguració, el 2 d’abril del 2009, el Museu ha rebut 76.591 visitants. FEDA destaca que la instal·lació és tota una “referència” al país, especialment pel fet de ser un dels pocs que ensenya patrimoni industrial del Principat.

Etiquetes

Comentaris

Trending