La Farga Rossell, el Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull agafaran reserves “a la carta”

Govern ha recordat que durant aquest mes de febrer es manté obert el cicle ‘Canya als museus’, que impulsa activitats durant els caps de setmana per atreure públic local

Comentaris

El Museu Casa Rull de Sispony.
El Museu Casa Rull de Sispony. Altaveu

Els museus que estan sota la gestió del Govern continuen adaptant-se a la pandèmia. A partir del pròxim dimecres, entraran en vigor nous horaris a la vegada que es promocionen activitats per atreure el públic local. La Farga Rossell, el Museu Nacional de l’Automòbil i la Casa Rull establiran “reserves a la carta” i les visites es faran exclusivament sota petició prèvia a la central de reserves dels museus (+376 839 760 o museusandorra@gmail.com), de dimecres a dissabte en horari de 10:00 del matí 14:00 de la tarda i de 15:00 hores a 18:00 de la tarda i el diumenge de 10:00 del matí a 14:00 hores. 

Per la seva part, seguiran oberts al públic la Casa de la Vall (de dimecres a dissabte des de les 10:00 hores a les 14:00 de la tarda i de les 15:00 hores a les 18:00 de la tarda i els diumenges de les 10:00 del matí a les 14:00 hores) l’Espai Columba (amb el mateix horari que la Casa de la Vall exceptuant el diumenge, que obrirà d’11:00 del matí a 14:00 de la tarda) i el complex de la Casa Museu d’Areny-Plandolit (divendres i dissabtes de 10:00 del matí a 14:00 hores i de 15:00 de la tarda a 18:00 hores i diumenges de 10:00 del matí a 14:00 de la tarda).  

Cal recordar que durant aquest mes de febrer es manté obert el cicle ‘Canya als museus’, que impulsa activitats durant els caps de setmana per atreure públic local. 

D'altra banda, cal recordar que durant aquest mes de febrer es manté obert el cicle ‘Canya als museus’, que impulsa activitats durant els caps de setmana per atreure públic local. Així, aquest dissabte, Olga Armengol representarà ‘El conte de l’Ona i la Laia. Un viatge a l’Andorra d’abans’. Es tracta d’una obra de titelles la qual dues germanes entren màgicament al món de l’Andorra d’abans gràcies al Pere, un nen que els explica alguns dels usos i costums, les llegendes, les tradicions i les maneres de viure anteriorment i que farà que les nenes valorin el que tenen i que aprenguin més coses sobre el seu petit país. Hi haurà dues representacions, una a les 11:30 del matí i l’altra a les 12:30 hores, al Museu Casa d’Areny-Plandolit. El preu és de 4 euros i cada nen ha d’entrar acompanyat d’un adult –que podrà passar gratuïtament-. 

El diumenge, al mateix museu a les 12:00 del migdia, es durà a terme per a un sol nucli de convivència habitual el joc d’escapada l’Enigma de l’escriptor. Aquesta iniciativa, que permetrà conèixer la història d’una de les nissagues més importants del país, farà que els participants es posin en la pell de Joan Peruga quan escrivia la novel·la ‘Últim estiu a Ordino’. El grup disposarà d’una hora per resoldre diversos reptes mentre recorda la història familiar dels Plandolit i, si no supera les proves, no trobarà la clau per sortir del museu. L’activitat està dirigida a majors de 16 anys i té un preu de 6 euros per persona. 

Totes les activitats tindran aforament limitat per prevenir els contagis de la Covid-19.

El darrer cap de setmana del mes es tancarà amb una xerrada sobre petròglifs. El dia 27 a les 17:00 de la tarda a l’Espai Columba, Jordi Casamajor oferirà una xerrada distesa sobre les seves troballes gravades a les roques d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. L’entrada val 5 euros. 

Finalment, per al darrer diumenge del mes s’ha programat una ruta literària pel nucli històric d’Andorra la Vella en col·laboració amb la Biblioteca Nacional. Aquesta proposta convida els assistents a deixar-se guiar pel barri antic d’Andorra la Vella mitjançant alguns dels escriptors que s’hi han passejat al llarg de la història, a través de les paraules de Martí i Pol, mossèn Ballarín i Joan Peruga, entre altres autors. L’activitat, que tindrà un preu de 5 euros, s’acabarà amb una visita a la Casa de la Vall, lloc des del qual es començarà la ruta a les 12:00 hores. 

Etiquetes

Comentaris

Trending