L’Estatut de l’Artista recollirà les aportacions del sector en una sèrie de reunions

La ministra de Cultura i Esports, Sïlvia Riva afirma que el text dona resposta a una vella reinvindicació del sector cultural

Comentaris

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha dit que la proposició de llei de l'Estatut de l'Artista recollirà les aportacions que es facin durant una sèrie de reunions que s'han programat. "Volem escoltar el sector perquè la futura llei pugui recollir el màxim d'aportacions".

La proposició de llei dona resposta a una petició de fa molts anys del sector cultural i ja té el criteri favorable de Govern. Entre les modificacions que podrien entrar al text hi ha la inclusió al registre d'aquells artistes que no ho són a temps complet. Riva afirma que amb l'Estatut es posarà fi a una sèrie d'inequitats que s'estaven produint. La ministra està convençuda que la proposició de llei eliminirà certs problemes en la cobertura sanitària, que es regularà el contracte laboral, o que hi haurà ajudes en l’àmbit fiscal.

El passat mes de juny els grups parlamentaris van presentar la proposició de llei de l’Estatut de l’Artista, que té per objectiu donar més seguretat i garanties jurídiques als professionals.Tots els grups van escenificar l'acord assegurant que el text dotarà d’un marc normatiu i institucional adequat la situació especial que viuen els col·lectius artístics del país i contribuir d’aquesta manera al desenvolupament del teixit cultural nacional.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending