Una escultura de 75.000 euros per celebrar el 55è aniversari de l’agermanament amb Valls

El comú d’Andorra la Vella inaugurarà una obra relacionada amb el món casteller al sector Vinyes de la plaça del Poble aquest dissabte

El tram Vinyes de la plaça del Poble preparat per acollir actes de la festa major de la capital.
El tram Vinyes de la plaça del Poble preparat per acollir actes de la festa major de la capital. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella, juntament amb autoritats que vinguin de Valls, inauguraran aquest dissabte a la tarda, en el marc d’una jornada castellera a la plaça Príncep Benlloch, una escultura relacionada amb el món casteller per celebrar els 55 anys d’agermanament amb la capital de l’Alt Camp. L’escultura té un cost de 75.000 euros. L’obra s’ubicarà en un lateral del sector Vinyes de la plaça del Poble.

Inicialment no s’havia previst aquesta despesa, com ha reconegut la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, però va sorgir l’oportunitat d’adquirir la peça que s’estrenarà durant la festa major, i de l’autoria del qual per no ha transcendit, i es va decidir fer un esforç i un suplement de crèdit per poder comprar l’escultura. És obra, això sí ha transcendit, d’un autor català que està força especialitzat en fer tributs escultòrics als castells humans.

La minoria socialdemòcrata va celebrar el fet de mantenir vives les relacions amb les poblacions amb les quals Andorra la Vella està agermanada, encara que va deixar entreveure que celebrar un 55è aniversari potser no és allò que més correspon. En tot cas, Marsol va matisar que la capital, amb Valls, honora cada lustre de relació. I amb la consellera del PS Dolors Carmona va estar d’acord amb aprofundir en les relacions, per exemple, amb Foix, tot i que va indicar que no sempre és senzill.

Comentaris (11)

Trending