Escaldes tindrà espectacles de dansa, concerts, màgia al carrer i rutes culturals

‘Colors d’Estiu’ se celebrarà amb artistes del país i una cinquena part de la despesa respecte a l’any passat

La presentació de les activitats, aquest dijous al comú d'Escaldes-Engordany
La presentació de les activitats, aquest dijous al comú d'Escaldes-Engordany

Escaldes Engordany tindrà actes musicals i culturals com ara la dansa, rutes d’art i patrimoni, concerts i espectacles de màgia arreu de la parròquia dins del programa de ‘Colors d’Estiu’, un format adaptat al coronavirus del què abans era ‘Colors de Música’. Com a principal novetat, tots els integrants dels espectacles seran gent del país i hi haurà un aforament per evitar aglomeracions. A més, la iniciativa té un pressupost gairebé d’un 80% menys respecte l’any anterior.

Les activitats, que començaran el pròxim dimarts 21 de juliol, tindran una temàtica diferent cada dia de la setmana. Així, el dilluns estarà dedicat a la dansa a llocs com la plaça de la Mola o el llac d’Engolasters, el dimarts acollirà les ‘rutes de descoberta’ al voltant de l’art i el patrimoni d’Escaldes-Engordany, els dimecres, a la placeta d’Engordany, hi haurà concerts de jazz, tango i rock, entre d’altres, i dijous la màgia s’aproparà a les terrasses dels bars i restaurants de la parròquia.

Des del comú d’Escaldes, s’aconsella als ciutadans reservar plaça a través de la pàgina web de l’oficina de turisme per qualsevol dels espectacles, ja que l’aforament serà reduït a causa del coronavirus. A tot això, s’ha d’afegir l’espectacle de teatre ‘Turistes i Banyistes’ el 8 i 9 d’agost i la música ‘On Carrer’ al Prat del Roure del 17 al 21 d’agost.

El conseller de Cultura del comú d’Escaldes Engordany, Valentí Closa, ha declarat que aquest any el pressupost respecte a l’any passat s’ha reduït prop d’un 80% i ha afegit que “seria incoherent fer una gran despesa en cultura quan totes les institucions estan fent esforços per estalviar”. Per la seva part, la cap del departament de Cultura, Anna García, ha destacat la predisposició dels artistes locals per poder fer possible l’organització del programa i ha agraït “l’energia i el compromís del departament de cultura”.

Comentaris

Trending