S’enceta el compte enrere per la festa amb l’elecció del Fallaire Major

L’escaldenc Gerard Remolins prendrà el relleu de Rosa Sabaté després d’haver guanyat el seu equip la recerca de l’argolla de Fontargent que s’ha celebrat aquest diumenge al matí al fons de la Vall d’Incles

Els fallaires durant la recerca de l'argolla
Els fallaires durant la recerca de l'argolla

La perícia i l’atzar han jugat aquest any a favor de Gerard Remolins i el seu equip. Així, l’escaldenc ostentarà la distinció de Fallaire Major a partir del dia 23 de juny, quan la seva parròquia serà també l’encarregada de portar la flama. El seu equip ha estat el guanyador de la recerca de l’argolla de Fontargent, que s’ha celebrat aquest diumenge al matí al fons de la Vall d’Incles. Remolins, que ha estat escollit candidat en l’últim moment, prendrà el relleu de Rosa Sabaté.

És un any especial per a les falles d’Escaldes-Engordany. La Unió Pro-Turisme serà l’encarregada de portar la flama el pròxim 23 de juny, revetlla de Sant Joan. També el Fallaire Major porta la bandera escaldenca, però ha estat gairebé una qüestió de sort. Així ho assegura ell mateix. “Fins a aquest mateix matí no sabia que seria jo candidat, la cosa estava entre els tres que tenim més experiència”, explica Remolins, “però teníem clar que presentaríem algú”. Dit i fet. Se li ha proposat, ha acceptat, i ha anat superant les proves que els anteriors Fallaires Majors havien presentat.

La tensió ha estat màxima, assegura. Els equips d’Escaldes, Sant Julià de Lòria i Ordino anaven molt igualats. No hi havia res decidit. Però en la darrera prova, que depèn en certa manera de l’atzar, s’ha decantat al seu favor, “hem trobat l’argolla amb el meu equip”. I així ha estat com s’ha decidit. El pròxim 23 de juny Rosa Sabaté, d’Andorra la Vella, li traspassarà la capa vermella durant l’acte a la plaça del Consell General. Aquest migdia encara no s’havia familiaritzat amb la distinció, “no m’ho esperava, però és cert que ja m’havia presentat alguna vegada i no havia guanyat”.

Tot i que assegura que és un honor el títol que ostentarà durant el pròxim any, desvela que no hi creu en la figura del Fallaire Major. Ben entès, serà un període especial, i sobretot el dia 23 de juny on serà la seva parròquia qui porti la flama. S’ha donat la conjugació perfecta. Però com a part d’un col·lectiu, explica que “tots som fallaires, ser un equip és el més bonic de la festa”. Per tant, es planteja gaudir-la com qualsevol altre any. A Escaldes ja s’està tancant el recorregut, que aquest any no es dividirà i serà més llarg i, per tant, es necessitaran més falles. A la resta de parròquies s’està acabant de concretar coses. Això sí, el 23 de juny es rodaran a Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes, Canillo i la Massana. El dia 28 de juny serà Ordino qui cremarà falles i el Mai de Sant Pere.

D’altra banda, el col·lectiu de fallaires de llum d’Andorra la Vella té nou fallaire menor. En aquest cas, Iu Blasi substituirà Èric Almeyda. Els nens de la capital fan servir el mateix procediment de la recerca de l’argolla, però amb un joc de pistes propi i el clau que han de trobar és de plata. Quan s’ha acabat tot, els fallaires han fet el tradicional dinar de germanor a les instal·lacions de la casa de colònies d’AINA.

AnyConv.com  IMG 7747
El fallaire major amb el fallaire menor

 

Etiquetes

Comentaris

Trending