Elena Santiago i Naiara Escabias, seleccionades per fer una estada a Faber Olot

L'actriu i la fotògrafa disposaran d'un espai propi i de temps per treballar en els seus projectes individuals, així com relacionar-se amb la resta de residents i establir contactes per a futures col·laboracions

Anna Bosch és la segona resident a Faber Andorra aquest 2022.
Anna Bosch és la segona resident a Faber Andorra aquest 2022.

Faber Andorra i Olot intercanvien artistes per potenciar la projecció artística de joves talents. Elena Santiago i Naiara Escabias faran una estada a la capital de Garrotxa on podran dedicar-se plenament als seus projectes individuals, mentre que Anna Bosch, des d'Andorra, posarà fil a l'agulla a un projecte pluridisciplinari sobre mares solteres i presentarà el seu treball fotogràfic Bubble Beirut

El Govern ha anunciat que l'actriu Elena Santiago i la fotògrafa Naiara Escabias han estat les dues seleccionades per fer una estada individual a Faberllull Olot de l'1 al 8 d'abril. Uns dies on les dues residents disposaran d'un espai i de temps per poder treballar en els seus projectes individuals, així com compartir experiències amb la resta de residents i establir per a futures col·laboracions amb professionals de Catalunya i de fora del territori català. A més, durant la seva estada hi haurà un monogràfic sobre la traducció de poesia entre el català, l'eusquera i el gallec i amb el festival de dansa i arts vives 'Sismògraf', que tindrà lloc a la capital de la Garrotxa.

Les joves artistes, recordem, han estat escollides després de presentar la seva candidatura a la convocatòria, que es va obrir el 14 de gener, per dur a terme una estada individual en aquesta residència de la xarxa gestionada pel Ministeri de Cultura i Esports d'Andorra i l'Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot.

De forma paral·lela, Faber Andorra acull la segona resident del 2022. En aquesta ocasió es tracta de la fotògrafa, artista visual i investigadora Anna Bosch. Durant la seva estada al Principat treballarà en un projecte pluridisciplinari sobre el desig de ser mare soltera a través d'un mapa conceptual amb tota la informació que ha anat recollint sobre diferents clíniques, tractaments i entrebancs, tant legals com econòmics, que es troben les dones que opten per aquesta opció.

A banda d'aquest treball de camp, Bosch també durà a terme diverses conferències sobre el seu projecte Bubble Beirut, un treball fotogràfic que s'endinsa en la quotidianitat d'algunes famílies importants del Líban i les seves formes de vida. De moment hi ha programades dues sessions: una amb els alumnes d'arts plàstiques de segon de batxillerat de l'Escola Andorrana i l'altra amb el públic en general.

Etiquetes

Comentaris

Trending