Dues nits de cinema a la fresca de la Farga Rossell

L’exterior de l’espai servirà per projectar les pel•lícules ‘Museo’, dissabte vinent, i ‘El arca rusa’, dimarts 4 d’agost, sempre amb mesures per evitar el risc de contagi amb el coronavirus

La Farga Rossell es convertirà en un cinema a la fresca.
La Farga Rossell es convertirà en un cinema a la fresca.

La zona exterior de la Farga Rossell es convertirà en un cinema a la fresca en el marc del cicle ‘Nits d’estiu’ als museus d’Andorra. Les projeccions tindran lloc el dissabte 25 de juliol i el dimarts 4 d’agost. En tots dos casos, les pel·lícules es veuran a l’aire lliure i en el marc de totes les mesures de seguretat necessàries per evitar el risc de contagi amb el coronavirus.

Les dues sessions de cinema s’emmarquen en el cicle ‘Nits d’estiu’ que s’ha impulsat als diferents espais culturals del país. La Farga Rossell se suma així a la iniciativa amb dues projeccions de films que tindran lloc a l’aire lliure, la primera de les quals dissabte vinent.

La iniciativa s’emmarca en el cicle ‘Nits d’estiu’ en el qual participen diferents museus del Principat

La primera cita oferirà la possibilitat de veure ‘Museo’, un thriller mexicà de l’any 2018 del jove director Alonso Ruizpalacios. El film presenta una història real, ambientada a Ciutat de Mèxic l’any 1985, en què dos joves dels suburbis, Carlos Perches i Ramón Sardina –interpretats per Gael García Bernal i Leonardo Ortizgris–, roben diverses peces prehispàniques del Museu Nacional d’Antropologia. El robatori, que va commocionar el país sencer, es va atribuir en un primer moment a uns lladres professionals.

El 4 d’agost serà el torn de la pel·lícula ‘El arca rusa’, del director Aleksandr Sokurov, un film de l’any 2002 guardonat arreu del món. Gravada en un sol pla seqüència de 90 minuts i sense interrupció, la proposta repassa els darrers 300 anys de la tempestuosa història de Rússia a través de les estances del Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg. En la gravació hi van participar més de 2.000 actors i figurants. La projecció es farà en versió original (rus) subtitulada en castellà.

Les dues pel·lícules es podran veure a l’aire lliure, en un espai segur i respectant les mesures de seguretat previstes per prevenir possibles contagis de coronavirus. Aquelles persones que hi estiguin interessades a participar en les sessions poden demanar més informació al telèfon 839 760.

Etiquetes

Comentaris

Trending