La Diada Andorrana es trasllada de Prada al Palau de Gel de Canillo

La jornada organitzada per la SAC tindrà lloc el 22 d’agost, ja que, com la gran majoria d’actes de la Universitat Catalana d’Estiu, es farà de forma virtual, amb un aforament màxim de 40 persones i centrada en la multiculturalitat

Àngels Mach, Albert Moles i Marta Nonolleda, durant la presentació del llibre,
Àngels Mach, Albert Moles i Marta Nonolleda, durant la presentació del llibre, G. P.

La 33ena edició de la Diada Andorrana a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) no es farà a Prada de Conflent. L’acte se celebrarà, el dissabte 22 d’agost, al Principat. Més concretament, a l’auditori del Palau de Gel de Canillo. I és que, enguany, a conseqüència de la situació sanitària provocada pel coronavirus, l’UCE serà virtual gairebé en la seva totalitat. El tema serà ‘Andorra i la multiculturalitat’.

La jornada comptarà amb la participació de dotze ponents presencials a banda de la col·laboració d’altres persones que enviaran els seus treballs. Entre ells, representants de diferents entitats de residents. I és que, com ha explicat la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àngels Mach, la temàtica escollida no pot ser més adient per a un país com el Principat.

L’entitat ha presentat el llibre que recopila les ponències de l’edició del 2019, editat amb la col·laboració de FEDA

“Podem aportar molt perquè a banda de la nostra cultura tradicional mantinguda al llarg dels segles, tenim l’aportació de moltes persones que venen d’altres llocs i s’hi ha establert”, ha indicat. D’aquesta forma, ha manifestat la màxima representant de l’entitat la multiculturalitat, es pot “tractar des del punt de vista dels qui han arribat, què han aportat i què és el que Andorra hi guanyar amb tot això”.

L’aforament de l’auditori del Palau de Gel estarà limitat a 40 persones. D’aquesta forma, es podran mantenir les mesures de seguretat i de protecció per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Entre els ponents hi destaquen el psiquiatra Joan Obiols, l’antropòleg Manuel Delgado o el doctor en Filosofia Joan Cuscó, així com representants de diferents formacions polítiques que aportaran el seu punt de vista.

La SAC ha fet públic el programa de la jornada durant l’acte de presentació del llibre que, justament, recull totes les ponències de l’edició de l’any passat, centrada en l’economia circular. El volum s’edita amb la col·laboració de FEDA. El director general de l’empresa pública, Albert Moles, ha destacat que “el patrocinem perquè és contingut que s’adequa molt a la feina que fem al Museu de l’Electricitat, d’explicar la història, però també la cultura i la societat, perquè l’energia a Andorra va ser la porta d’obertura de noves oportunitats pel país”.

Etiquetes

Comentaris

Trending