La Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià tornen amb la previsió d’augmentar els inscrits

La segona edició se celebra des de divendres i fins diumenge a Sant Julià de Lòria i el concert inaugural anirà a càrrec dels germans Pons, vencedors l'any passat

Comentaris

Roser Palomero i Josep Majoral, durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Roser Palomero i Josep Majoral, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. BRU NOYA

Sant Julià de Lòria viurà aquest proper cap de setmana la segona edició de la Diada de l’Acordió i el Premi Lauredià que s’espera que compti amb més participació ja que es podrà celebrar sense cap mesura sanitària de restricció. El certamen s’obrirà el divendres 15 amb un concert per part dels germans Olga i Marc Pons que van ser els vencedors de la primera edició. El certamen ha estat presentat pel cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i per l'organitzadora, Roser Palomero.
 

La primera jornada també comptarà un concert del duet París Moscú que van actuar l’any passat al Claror, però enguany ho faran a la plaça de la Germandat perquè “volem que estigui a la vista de tothom”, segons ha explicat la directora de l’escola de música Harmonia, Roser Palomero. Per la seva banda, el cònsol major, Josep Majoral ha destacat el fet que la parròquia aculli de nou un esdeveniment “relacionat amb un instrument tan tradicional i arrelat al Pirineu com és l’acordió” i ha reiterat la voluntat de continuar dinamitzant la parròquia al voltant de la cultura i en aquest cas, la música.

Durant la jornada de dissabte, el protagonisme serà pels acordionistes al carrer i actuacions en què l'acordió. "Volem demostrar que es pot fer sense que cap dels instruments perdi protagonisme", ha dit Palomero. Ja per la tarda, igual que en l’edició 2021, l’Orquestra d’acordions de Sabadell oferirà un concert centrat en la cançó francesa i el swing. I el diumenge tindrà lloc el concurs Premi Lauredià en què s’espera que la participació augmenti pels motius explicats anteriorment. De moment hi ha confirmat unj grup de 15 acordionistes, tres duets i sis solistes. "Esperem que aquesta participació augmenti perquè estem fent molta difusió", ha conclòs Palomero.

Comentaris

Trending