El curtmetratge ‘Sorda’, gran triomfador de la primera edició del SIGNEMA

La producció espanyola s’ha endut els principals guardons de la primera edició del Festival de Cinema en Llengua de Signes d’Andorra, els organitzadors del qual fan una valoració positiva del certamen tant per l’assistència com per la repercussió generada

Un moment de la celebració del fesival.
Un moment de la celebració del fesival.

La primera edició del SIGNEMA, el Festival de Cinema en Llengua de Signes d’Andorra s’ha tancat aquest dissabte amb una satisfacció generalitzada entre els seus organitzadors. Els impulsors valoren positivament tant el nombre d’assistents com el ressò que s’ha generat a nivell internacional, i especialment entre el col·lectiu de persones sordes. Pel que fa als premis, la producció espanyola ‘Sorda’ ha estat el gran triomfador.

El film s’ha endut el guardó en la categoria de millor curtmetratge, però també han estat premiades les seves directores, Núria Muñoz i Eva Libertad, l’actriu Mírima Garlo. En categoria d’interpretació masculina, el guanyador ha estat Jesús Benabarre pel seu paper al curt català ‘Casa Alavedra’. El millor guió ha estat el del film ‘Monsieur Michel’.

Des del jurat dels premis SIGNEMA 2023 s’ha volgut destacar l’alta qualitat d’algunes de les produccions que s’han presentat en aquest certamen. També s’ha volgut felicitar a l’organització del festival per la feina feta aquests darrers mesos. De fet, ja es dona per fet que hi haurà una segona edició.

Des del festival també s’ha volgut fer un reconeixement a Andorra Turisme per l’aposta per impulsar el turisme inclusiu amb projectes que han permès dotar d’accessibilitat diferents punts d’interès. Per això, se li ha fet entrega del premi Signema especial d’Andorra.

L’acte d’entrega de guardons, que s’ha celebrat posteriorment a la projecció dels curtmetratges participants, ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura, Mònica Bonell, i dels cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortes i Eva Choy.

Comentaris

Trending