Cultura impulsa beques per a estades a l’estranger de creadors d’arts visuals i escèniques

El nou paquet d’accions impulsades pel ministeri tenen per objectiu donar el màxim d’eines possibles als artistes del país perquè puguin desenvolupar el seu talent

Comentaris

La directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, i el representant de l’Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo.
La directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, i el representant de l’Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo. SFGA

El departament de Promoció Cultural del ministeri de Cultura i Esports ha presentat les diverses iniciatives per seguir motivant els projectes de creació artística al país i incentivar les sinergies entre els diversos actors implicats del sector. Així, s’ha presentat el calendari d’artistes internacionals que acollirà la residència Faber Andorra aquest 2023 i s’ha tornat a obrir la convocatòria especial per a creadors/es i investigadors/es d’Andorra que vulguin fer estada a la Faber d’Olot. 

També s’han presentat dues noves beques, una per a impulsar estades a l’estranger i l’altre per fer estada a la Fundació Lluís Coromines. El nou paquet d’accions impulsades pel ministeri tenen per objectiu donar el màxim d’eines possibles als artistes del país perquè puguin desenvolupar el seu talent, així com també atreure artistes d’arreu a venir al país per generar intercanvi entre artistes.

La compareixença, que s’ha celebrat a la Galeria Taranmana, espai que acull l’exposició de la primera resident Faber d’enguany, ha comptat amb la participació de la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, de la responsable de Faber Andorra i tècnica del ministeri, Meritxell Blanco, i del responsable del programa de coneixement, innovació i residències de l’Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo.

Entrant al detall de la beca per a impulsar estades a l’estranger, tal com ha explicat Planelles, l’objectiu és impulsar les carreres dels i de les artistes visuals i escènics del país, facilitar-los experiències de formació, intercanvi, creació de xarxes i generació d’oportunitats professionals a l’estranger. Així mateix, també es vol donar resposta a les demandes del sector que reclamen ajudes de professionalització mitjançant l’exportació del seu talent a l’exterior i la internacionalització del producte creatiu andorrà.

El programa dona resposta al Pla estratègic de la cultura 2030 i una de les accions que es recull és l’assoliment del ‘Suport estratègic’ per fomentar la presència d’Andorra i dels seus artistes en programes d'intercanvi o en certàmens artístics internacionals. Així, les persones interessades hauran d’entrar una sol·licitud amb la proposta de residència i les despeses associades a la qual desitja fer l’estada.
S’inclouen en aquesta convocatòria estades a l’estranger presencials i no presencials.

De forma paral·lela, Planelles i Blanco han informat aquest dijous dels artistes internacionals que faran estada aquesta any a Faber Andorra 2023. Les instal·lacions, ubicades a la Massana, permeten acollir creadors i professionals de diversos àmbits –des d’escriptors a científics, passant per traductors i musicòlegs– que volen aprofitar l’oportunitat i la infraestructura per desenvolupar el seu projecte.

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending