Cultura destinarà 50.000 euros per donar a conèixer la nova llei del català

Govern preveu llançar una campanya publicitària ambiciosa, d’entre sis i vuit setmanes, a la tardor per informar la ciutadania de les disposicions, especialment pel que fa a l’atenció al públic, establertes al nou text legal, que entrarà en vigor en pocs dies

El centre de català d'Encamp.
El centre de català d'Encamp. M. P.

Amb la nova llei del català aprovada, Govern vol assegurar-se que les seves disposicions (i especialment les obligacions) arriben a com més gent millor. Per això, impulsarà una campanya de promoció centrada, justament, a donar a conèixer el nou text, que ha d’entrar en vigor en pocs dies. La previsió és que es faci al llarg dels pròxims mesos, previsiblement a la tardor, i s’hi destinarà un pressupost de 50.000 euros.

La Llei de la llengua pròpia i oficial va ser aprovada el passat 25 d’abril al Consell General. El text està pendent de la seva publicació al BOPA, prèvia sanció dels Coprínceps, per entrar en vigor, tràmit que es completarà en pocs dies. Des del ministeri de Cultura, però, es vol fer una difusió especial de les disposicions del projecte legislatiu perquè arribi al màxim nombre de ciutadans.

La ministra Bonell parla abans de la sessió amb Sandra Codina i Carolina Puig.

Relacionat

L’anunci de la llei triplica el nombre d’inscrits als cursos de català

Aquest serà l’objectiu de la campanya publicitària que es farà els pròxims mesos. De moment, s’ha llançat el concurs per contractar l’empresa responsable tant del disseny com de la creació dels continguts, així com la mateixa comunicació en si. Tot centrat, justament, a explicar les principals obligacions que fixa el text, especialment pel que fa a l’atenció al públic.

La idea de Govern és que sigui una campanya ambiciosa. Es vol que arribi als ciutadans a través de diferents mitjans, com ara publicitat estàtica, falques i anuncis a RTVA i altres emissores de ràdio així com una presència important als mitjans digitals i al cinema. Es preveu una durada d’entre sis i vuit setmanes.

El concurs preveu un pressupost de 50.000 euros. Les empreses que vulguin optar a rebre l’encàrrec, hauran de presentar les seves ofertes a tot tardar el 28 de juny. A partir d’aquí, es preveu fer l’adjudicació durant el juliol i que tot estigui a punt perquè la campanya es pugui llançar durant la tardor.

Comentaris (6)

Trending