Cultura amplia el suport a la creació amb la continuació de la residència Faber

Aquest 2022 també s’ha reprès la reobertura als artistes del país perquè puguin utilitzar els Tallers d’art ubicats a la Massana

Presentació de les iniciatives culturals per al 2022.
Presentació de les iniciatives culturals per al 2022. SFGA

Aquest dijous s’han presentat diverses iniciatives que, des del Govern, es posaran en marxa per motivar projectes de creació artística al país, així com incentivar sinergies entre actors implicats del sector. Entre elles, s’ha exposat el calendari d’artistes internacionals que acollirà la residencia Faber Andorra aquest 2022, i s’ha obert la convocatòria per als creadors i investigadors del país que vulguin fer estada a Olot. A més, s’ha reprès la reobertura a tots els artistes del país perquè puguin utilitzar els Tallers d’art ubicats a la Massana.

Durant el 2022 faran estada a la residència Faber Andorra, ubicada a la Massana, un total de 10 creadors en l’àmbit de la cultura. La responsable de Faber Andorra, Meritxell Blanco, ha recordat que les instal·lacions permeten acollir creadors i professionals de diversos àmbits que volen aprofitar l’oportunitat i la infraestructura per desenvolupar el seu projecte.

Per tal de diversificar la procedència i l’àmbit de treball dels residents es va fer una crida internacional a través de les pàgines web de Faberllull i Resartis. Es van rebre un centenar de candidatures, de les quals se n’han seleccionat vuit que vindran a fer estada a Andorra durant el 2022, juntament amb dos persones seleccionades anteriorment que no han pogut fer-la el 2021 per les limitacions de mobilitat. En total, seran 10 residents, aproximadament un per mes.

Les despeses d’allotjament i del règim de mitja pensió queden cobertes per Faberllull, i s’atorgarà un ajut del ministeri de Cultura de 30 euros diaris per cobrir la resta

D’altra banda, amb la voluntat de seguir teixint sinergies entre les diferents residències Faber, Blanco ha explicat que s’ha obert una convocatòria especial per a creadors i investigadors d’Andorra dels àmbits de les arts, les ciències i les humanitats del país perquè presentin candidatures per fer una estada a Faber Olot. L’espai ofereix treballar en projectes individuals, compartir experiències amb la resta de residents internacionals i fer col·laboracions amb professionals de Catalunya. Les despeses d’allotjament i del règim de mitja pensió queden cobertes per Faberllull, i s’atorgarà un ajut del ministeri de Cultura de 30 euros diaris per cobrir la resta.

A més, s’ha obert una convocatòria especial per a una estada d’escriptura de guions de llargmetratges de ficció. S’ha fet amb el suport de l’Acadèmia de Cinema Català, Guionistes Associats de Catalunya, i amb la col·laboració de Catalan Films. S’ofereix un programa per a un màxim de 10 guionistes que els permetrà desenvolupar el tractament seqüencial del seu projecte, durant dotze dies i amb dedicació completa.

Finalment, Blanco ha destacat que el tercer projecte consisteix en la represa de disponibilitat dels Tallers d’arts, ubicats a la Massana. Per aquest motiu, s’ha obert una convocatòria pública per a tots els interessats. Aquests espais, gestionats pel ministeri, tenen per objectiu contribuir a l’ajut a la creació, i es preveu atorgar-ne entre un i tres. Tenen aproximadament trenta metres quadrats, més una sala comuna equipada amb una pica industrial, taula de reunions, ordinador, wifi i impressora. Les despeses d’aigua, llum, calefacció, telèfon i neteja dels espais comuns són a càrrec del ministeri.

Etiquetes

Comentaris

Trending