El Contradans es regala una jornada de luxe i un ple absolut

Les Fontetes gaudeix d’allò més amb les actuacions de la Cobla dels Sons Essencials, l’Esbart Valls del Nord i Nova Galega de Danza

L'Esbart de les Valls del Nord en el muntatge amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials.
L'Esbart de les Valls del Nord en el muntatge amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials. REPORTATGE GRÀFIC: CHERO VISUALS

La plaça de les Fontetes s’ha omplert aquest dissabte per veure el plat fort d’un Contradans que no només s’ha regalat un ple absolut. També s’ha marcat una jornada de luxe gràcies a l’actuació conjunta al matí de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i l’Esbart Valls del Nord i a la tarda de la posada en escena de l’espectacle ‘Leira no Camiño’ del grup dansaire gallec Nova Galega de Danza. Eren, un i altre muntatges, els plats forts de la segona edició del certamen dansaire. I a fe de Déu que ha quedar clar.

El grup musical català i l’esbart d’Ordino i la Massana s’han fusionat per oferir un espectacle en el qual els dansaires ballaven al so de la música en directe de la Cobla. En el repertori, Farandola; Els vells companys; Bruc; La platja del far; Seguidilles Vingueren; Rumb; Si són flors, floriran; Pa amb oli; i Jota morellana.

A la tarda ha estat el torn de Nova Galega de Danza, el grup gallec ha fet una demostració de fusió de tradició i vanguàrdia amb el seu espectacle ‘Leira no Camiño’ amb el qual va obtenir el premi Max al millor ballarí, Ivan Villar, i l’espectacle va ser finalista als Max 2021. L’espectacle transporta a la dura bellesa del treball del camp amb el paper de la dona al centre de tot.

LLISTA D’ESPERA PER ALS TALLERS

Els tallers que ofereixen els diferents artesans presents al festival estan tots plens, alguns dels quals fins i tot amb llista d’espera. Les persones que hi han participat han après a fer-se un llapisser amb fibres vegetals -ofert per Cal Cabasset-, a construir-se el seu carrau -amb el mestratge de Xixo Luthier-, a tenyir-se un shibori de tardor -amb les directrius de Botànica-, i fer-se un test de ceràmica creativa amb Laura Privado.

Etiquetes

Comentaris

Trending