El Contradans encara la tercera edició pretenent ser referent entre els festivals de cultura popular

(AMB VÍDEO) Tant els organitzadors com els participants -dansaires, artistes i artesans- fan un molt bon balanç del segon certamen, que ha omplert a vessar totes les activitats fetes a les Fontetes

L'Esbart Sant Romà durant la seva actuació al Contradans.
L'Esbart Sant Romà durant la seva actuació al Contradans. COMÚ DE LA MASSANA

El Contradans celebra l’èxit de la seva segona edició, omplint les Fontetes en totes les activitats que s’hi han fet, i ja encara la tercera cita amb la voluntat d’esdevenir un referent en el món dels festivals d’arrel i cultura popular. Així ho ha indicat la presidenta de l’Esbart Valls del Nord, Meritxell Rabadà, que impulsa un certamen que ha tingut una molt bona acollida durant tot el cap de setmana.

El festival de dansa i cultura tradicionals ha tancat aquesta tarda les activitats i exhibicions que ha ofert al llarg de tot el cap de setmana a la Massana. La segona edició ha estat tot un èxit amb un ple absolut en tots els espectacles i els tallers, tant el de dansa com els dels artesans. A banda del nombrós públic, també cal destacar les sinergies que s’han creat entre els diferents artesans, que s’han mostrat molt satisfets amb el festival.

També els grups dansaires han valorat molt positivament el Contradans, tant pel nombre d’espectadors com per la possibilitat de compartir espai amb altres companyies i també per haver pogut participar al taller impartit per Jaime Pablo Díaz, director de Nova Galega de Danza i que ha estat un gaudi per aquells assistents que no s’han volgut perdre la lliçó magistral de l’alma mater d’un grup que està causant una veritable revolució en el panorama de la dansa tradicional però d’allò més contemporània a l’Estat espanyol. Tant la companyia espanyola com l’Esbart Valls del Nord i l’Esbart Sant Romà han mostrat al públic com la dansa tradicional evoluciona però mantenint l’essència i les arrels.

Taller impartit per Jaime Pablo Díaz, director de Nova Galega de Danza.

El conseller de Cultura, Guillem Forné, i la presidenta de l’Esbart Valls del Nord, Meritxell Rabadà, han assegurat que el Contradans ha superat les expectatives que s’havien marcat, ja que la plaça de les Fontetes ha estat plena durant tot el cap de setmana. Rabadà assegura que l’objectiu és ampliar horitzons amb la possibilitat de ser encara més multidisciplinar, mantenint-lo en el seu conjunt -entès com un tot: dansa, cultura popular i artesania- conservant sempre la seva essència: l’evolució de la tradició a la contemporaneïtat, de l’arrel a la modernitat, i que Contradans acabi sent un referent en el món dels festivals de cultura popular i tradicional que trenen com a base l'arrel.

Per la seva banda, Forné ha remarcat la importància de fer parròquia a través de la cultura popular i que sobretot els nens i joves se sentin atrets per mantenir vives les tradicions.

Comentaris

Trending