El consell assessor comprova in situ l’avenç de la reconstrucció de Sant Vicenç d’Enclar

Els membres de l’òrgan han visitat les obres, que encaren ja el seu tram final i que ja permeten veure el campanar totalment reconstruït, gairebé pedra a pedra

Les obres a Sant Vicenç d'Enclar.
Les obres a Sant Vicenç d'Enclar. SFGA

Els membres del Consell Assessor de Patrimoni Cultural han mantingut aquest dijous la segona trobada de l’any. Posteriorment, s’han desplaçat a Sant Vicenç d’Enclar per poder comprovar in situ com avancen els treballs de reconstrucció del campanar del temple, enderrocat per una tempesta el desembre del 2019. La torre ja està totalment aixecada, com s’ha destacat des del Govern.

En la visita, els representants de l’òrgan han estat acompanyats pels màxims responsables del projecte de reconstrucció de l’històric temple. Així, el tècnic de l’àrea de Patrimoni Cultural que coordina l’actuació, Olivier Codina, i l’arquitecte de la direcció facultativa, Andreu Canut, han explicat que els treballs han seguit els estàndards internacionals i han requerit una tasca constant de verificació, adaptació i correcció perquè l’execució respecti la documentació que s’havia generat a partir de fotografies.

Així, i segons s’ha apuntat en un comunicat, d’aquesta manera, i gràcies a les noves tecnologies aplicades a la restitució volumètrica, durant l’obra s’han ubicat gairebé 500 pedres en la posició exacta identificada pels tècnics del departament de Patrimoni Cultural. També s’han restituït la totalitat dels forats de bastida, de la porta i els de l’arc que dona accés des de la nau al campanar, també de les quatre finestres i dels set òculs superiors.

A més, s’ha pogut corregir el desplom de la torre, que ja s’ha coronat, i se n’ha restituït la llosa. Així mateix, els tècnics han informat, que tal com estipula el calendari previst, estan en curs els treballs de restauració, arrebossats i la il·luminació.

La segona reunió del 2023 del consell ha estat l’última de la legislatura. Durant aquest temps, el consell assessor ha participat en els treballs de revisió i actualització de la Llei de Patrimoni Cultural. Així mateix, també s’ha compartit l’elaboració i redacció del Llibre blanc de la Cultura, el Pla estratègic de la Cultura, la mateixa reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar, la intervenció arqueològica a la Farga del Madriu i les diferents candidatures a la Llista representativa del Patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. Durant el mandat del consell també s’han inclòs diferents béns mobles a l’inventari del Patrimoni Cultural, com, per exemple, el vehicle Clípol. Finalment, també cal recordar que s’ha portat a terme l’avaluació periòdica de l’aplicació de la Llei de Patrimoni Cultural (2019-2021).

Etiquetes

Comentaris

Trending