La conferència de Mogherini a la Universitat d’Estiu i Tardor, telemàtica, i ja a l’hivern

L’acte, que s’ha hagut d’ajornar aquesta setmana per problemes d’agenda de la ponent, tindrà lloc, finalment, l’11 de gener

Federica Mogherini.
Federica Mogherini. UE COMMISSION

La conferència de cloenda de la 37a edició de la Universitat d’Estiu i Tardor acabarà sent, finalment, a l’hivern. En concret, l’11 de gener. Serà llavors quan exalta representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors i Política de Seguretat, Federica Mogherini, tanqui el cicle de ponències. La xerrada s’havia de celebrar aquesta setmana però problemes d’agenda de la conferenciant van forçar el seu ajornament.

Mogherini havia de posar fi a una nova edició de la Universitat. Una conferència de prestigi, de qui va ser una de les responsables claus de la Unió Europea. La ponència, però, no s’ha pogut celebrar aquesta setmana. Des de l’organització, s’ha treballat per trobar una nova data i  poder oferir el mateix programa, amb especial protagonisme de la conferència impartida per la politòloga, rectora del Col·legi d’Europa.

Finalment, ja hi ha data: l’11 de gener. L’acte tindrà un format mixt: es farà al centre de congressos d’Andorra la Vella, amb el moderador de l’acte, el politòleg i director del CIDOB, Pol Morillas, presencialment a l’auditori i amb Mogherini en format telemàtic. La cloenda anirà a càrrec de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Aquesta 37a edició, englobada sota el títol ‘La Unió Europea: reptes i perspectives’ ha estrenat un nou format, després de prop de 40 anys d’història. Les sessions s’han repartit en lloc d’agrupar-se en una sola setmana com fins ara. A banda de la sessió de Mogherini, la 37a edició ha comptat amb les ponències de Pol Morillas, de l’economista i excap de divisió del Servei Europeu per a l’Acció Exterior i excap negociador adjunt de la UE per a l’acord d’associació amb Andorra, Mònaco i San Marino, Claude Maerten, i del politòleg i director del laboratori d’idees Chatham House, Robin Niblett.

Etiquetes

Comentaris

Trending