El concurs Solo, de l’Andorra Sax Fest, dobla el nombre de participants per al 2023

Del 31 de març al 9 d’abril de l’any vinent arribaran 140 candidats d’arreu del món, comptabilitzant fins a 27 nacionalitats diferents

Mikhail Kazakov, guanyador del Solo Sax Competition a l'Andorra Sax Fest
Mikhail Kazakov, guanyador del Solo Sax Competition a l'Andorra Sax Fest Andorra Sax Fest

Del 31 de març al 8 d’abril del 2023 l’Andorra Sax Fest arriba a la desena edició amb el doble de participants per al concurs Internacional Solo. La consolidació del certamen, inscrit a la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, ha aconseguit interessar a 140 músics d’arreu del món i, l’any que ve, comptarà amb més de 27 nacionalitats diferents.

Aquest any s’ha decidit canviar el procés de selecció fent una prèvia a partir de vídeos en els qual els candidats han pogut demostrar el seu domini de l’instrument i capacitats interpretatives en varis registres. El concurs ha rebut 185 sol·licituds, de les quals s’han escollit 140 pel seu nivell musical. Per aquest motiu, l’organització ha decidit ampliar el nombre de participants passant de 70 inscrits a 140.

El fet de doblar la participació en el concurs internacional també ha obligat a allargar un dia la competició, i la primera ronda serà de tres dies, de l’1 al 3 d’abril. El director del festival, Efrem Roca, ha assegurat que “és un orgull que hi hagi tants candidats excel·lents, això fa que el concurs també incrementi el nivell i sigui competitiu”. El concurs assolirà el seu desè aniversari reforçant el seu posicionament com a referent musical a nivell mundial.

El divendres 21 d’octubre es van obrir també les inscripcions al concurs més jove, el Solo Youth Sax, que tindrà lloc el 6 d’abril de 2023, i la venda de les masterclass. L’organització es mostra molt satisfeta ja que tant l’un com l’altre estan anant a molt bon ritme d’inscripcions i de vendes.

Etiquetes

Comentaris

Trending