La cinquena producció de l'Escena Nacional aposta pel km 0

'Límits' s'estrenarà el pròxim 5 de novembre a l'Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià

Comentaris

Guillem Gefaell, Sònia Carrillo, Alfons Casal i Clàudia Riera, a la roda de premsa d'aquest dimecres.
Guillem Gefaell, Sònia Carrillo, Alfons Casal i Clàudia Riera, a la roda de premsa d'aquest dimecres. BRU NOYA

'Limits', la cinquena producció de l'Escena Nacional Andorra (ENA) s'estrenarà el 5 de novembre a l'Auditori Claror de Sant Julià de Lòria en el marc de la Temporada de Teatre. La consellera de Cultura del comú laurèdia, Sònia Carrillo ha dit, durant la presentació, que és un espectacle de "quilòmetre zero" ja que hi participen també l'ONCA, la Jodansa, i la Jocand.

L'espectacle ha tingut un treball de documentació previ amb diverses entrevistes a David Mas, Eva Tenorio, Marta Alberch o Sandra Herver amb l'objectiu de saber on són els límits que es marca cada persona.  El director artístic de l'ENA, Alfons Casal ha definit l'obra "com un treball de camp sobre la temàtica dels límits". A la representació hi haurà música en directe, cançons i audiovisuals. Pel director, Guillem Gefaell, "és un important en un país com aquest fer obres sense límits i que abarquin moltes disciplines. No estem habituats a aquest tipus de teatre". Ha reconegut que "en una època com aquesta on tenim la sensacio que se'ns acaba el temps, és molt difícil posar límits".

Directors i protagonistes han coincidit en assenyalar que Andorra està aportant molt al projecte i han destacat el bon treball als assajos així com les ganes d'estrenar l'obra. Gefaell ha destacat de les actrius, "la seva generositat i el talent". Una d'elles, Jèssica Casal ha indicat que "l'obra es vertebra a partir de tres eixos o bé tres cercles concèntrics cada cop més petits:  el tot, el nosaltres i el jo". 

Això dona lloc a una situació existencial en què se succeeixen les preguntes i afloren els dubtes sobre les capacitats reals que tenim les persones per afrontar les situacions que ens toca viure, i les possibilitats ocultes que tenim d’assolir reptes. La també actriu, Clàudia Riera ha qualificat l'experiència de "molt enriquidora" mentre que Emma Riba ha valorat "la importància de formar part d'aquest projecte" reconeixent que "no és una obra de teatre clàssica", ni "canònica", com ha apuntat després Gefaell.

L'obra es composa de tres actes i no hi ha una història. Després de l'estrena es representarà en altres recintes del país i no es descarta portar-la a altres ciutats. Les anteriors produccions de l'ENA són 'Aniversari', 'Alba o el jardí de les delícies', 'Prostitución' i 'Quatre dones i el sol'.

Etiquetes

Comentaris

Trending