El centre esportiu del Pas acull el rodatge de ’42 segundos’

El film, codirigit per Dani de la Orden i Àlez Murrull, recrea la final de waterpolo dels Jocs Olímpics de Barcelona entre Espanya i Itàlia i des del comú d’Encamp es valora que pot fomentar la reactivació econòmica de la parròquia

Marot i la directora d'Esports, Infància i Joventut del comú, Maribela Moreno, amb l'actor Jaime Lorente.
Marot i la directora d'Esports, Infància i Joventut del comú, Maribela Moreno, amb l'actor Jaime Lorente. COMU D'ENCAMP

El centre esportiu del Pas de la Casa s’ha convertit, ni que sigui per un dia, en un plató de cinema. En concret, el lloc escollit per simular la piscina olímpica de Barcelona on es va disputar la final de waterpolo entre Espanya i Itàlia en els Jocs del 1992. ’42 segundos’ és la pel·lícula que recrearà aquella fita esportiva, dirigida per Dani de la Orden i Àlex Murrull. Des del comú d’Encamp es valora positivament que s’hagi elegit les seves instal·lacions pel que pot suposar per a la reactivació econòmica de la localitat fronterera.

Els interiors i els exteriors del centre esportiu han estat ocupats tota la jornada pels equips de gravació, sota el comandament del cineasta català, responsable també de ‘Barcelona, nit d’estiu’, ‘Barcelona, nit d’hivern’ i ‘El pregó’. En total, un centenar de persones entre actors i membres de l’equip de producció.

El conseller de reactivació econòmica i Turisme, Nino Marot, ha volgut agrari que “s’hagin escollit les instal·lacions comunals per una producció audiovisual d’aquesta repercussió”. Així, considera que “és una iniciativa més, aquest cas en l'àmbit de la cultura, que sumem a les accions per visualitzar i reactivar la parròquia”.

fotograma 2
Un dels moments ja rodats a la pel·lícula.

Per la seva banda, Murrull ha destacat que tenien molt clar que rodarien a Andorra, perquè és una part important de la història de la pel·lícula. També ha volgut destacar que s’han trobat molt còmodes als escenaris escollits pel rodatge. Dos dels actors protagonistes, Jaime Lorente -conegut per  ‘La Casa de Papel’ o ‘Elite’, entre altres- i Álvaro Cervantes -‘El Cid’- han posat en relleu l’entorn, com ara “les vistes”.

El rodatge al Principat continuarà fins dimecres. Al film també hi participa l’andorrà Roger Casamajor. L'estrena de la pel·lícula està prevista per l’estiu de l’any vinent, coincidint amb el 30è aniversari dels Jocs de Barcelona.

fotograma
Una altra escena del film.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending