Casa Rull mostra la feina conjunta d’artista i abelles

‘Beeart’ és la mostra que acull l’espai fins al 30 de juny i que inclou diferents obres fetes per un escultor i un apicultor

Comentaris

Una de les obres a Casa Rull.
Una de les obres a Casa Rull.

L’espai expositiu de l’entrada del Museu Casa Rull acull una nova mostra fins al proper 30 de juny. ‘Beeart’ és el conjunt d’abelles i artista, el resultat que s’aconsegueix en unir els dos conceptes. Així, es posa en valor dos dels projectes que s’impulsen des de l’Àrea de Museus i Monuments perquè els productors locals puguin donar a conèixer els seus productes.

La tècnica de l’àrea de Museus i Monuments, Itziar Badenas, ha explicat que un dels projectes que s’impulsen busca explicat la història de l’Andorra rural i com ha evolucionar amb el pas del temps. “Volem demostrar que aquests productors no han desaparegut, sinó que s’han transformat”, ha assegurat. Així, els diferents productes que es venen en aquests espais són un dels souvenirs que més comunament s’emporten els visitants. Ara, amb la mostra ‘Beeart’, s’ha comptat amb un d’aquests col·laboradors.

L’exposició uneix l’esforç i la feina de l’artista i escultor, Nik Pietrocola, de l’apicultor de l’empresa Autèntic, Mathieu Garaud, i de les abelles. “Abelles d’Andorra”, ha remarcat Pietrocola. Ell és l’encarregat de fer les diferents obres amb filferro galvanitzat. En tot moment, han assegurat, s’han utilitzat materials reciclats, com la cera. Un cop finalitzada la peça, i amb l’ajuda de Garaud, es revesteix amb làmines de cera part de l’escultura per després introduir-les al rusc.

Un cop a dins, les abelles s’apropien de la figura i li acaben de dona la seva forma pròpia amb la cera que produeixen. Així, Garaud assegura que es demostra que “podem treballar perfectament amb elles”. A més, té un objectiu clar, que és “prendre consciència de la naturalesa i de la importància de la cura del medi ambient”, ha ressaltat Pietrocola.

Etiquetes

Comentaris

Trending