La biblioteca de Sant Julià decideix conservar volums especials de llibres i els signats pels autors

L’aigua utilitzada per l’incendi del passat mes de novembre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià amb els fongs ha fet malbé molts exemplars i és impossible restaurar-los tots

Comentaris

L'actual ubicació de la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria.
L'actual ubicació de la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria conservarà els libres que són edicions especials i aquells signats pels seus autors. La resta no es restauraran després de ser afectats per l’aigua utilitzada per apagar l’incendi del Centre Cultural i de Congressos Lauredià del passat mes de novembre.

El procés de restauració d’un llibre mullat és força complicat i és fonamental fer-ho ràpidament, cosa que ha estat impossible després de l’incendi ja que no es va poder accedir de seguida a la biblioteca. Això i l’alt nombre d’exemplars ha obligat a sacrificar una bona part d’ells i salvar els que tenen una peculiaritat.

Una gran part de les pàgines han estat afectades per fongs que fa que les pàgines es trenquin en tocar-les. El procés de restauració passa per desmuntar el bloc de papers, treure les cobertes, desinfectar el paper i recompondre la solidesa perquè es pugui manipular novament.

L’incendi va obligat a traslladar la biblioteca comunal universitària al Museu Fàbrica Reig on continua les seves activitats.

 

Comentaris

Trending