L’Andrea Motis més personal referma el seu idil·li amb Escaldes

L’artista catalana fa el ple per segon any consecutiu al Festival de Jazz, enguany amb projecte propi i fugint del gènere més clàssic, i el Prat del Roure tanca la nit amb The Bop Collective

Comentaris

Motis en el concert d'aquest dissabte a la nit.
Motis en el concert d'aquest dissabte a la nit. Comú d'Escaldes-Engordany

Tercer dels grans noms del Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engorany i tercera nit amb la sala del Prat del Roure plena. La catalana repetia per segon any consecutiu a la cita andorrana, però amb un projecte que res té a veure amb el duet amb piano d’ara fa un any amb Marco Mezquida. Enguany tocava l’Andrea Motis més personal, amb projecte propi i música original, excepte alguna versió. I per arrodonir la nit, sorpresa final amb peça conjunta amb els The Bop Collective, que posteriorment han completat la jornada al vestíbul de la mateixa instal·lació complint amb el concert que havien hagut d’ajornar per la pluja.

Motis ha posat ‘Temblor’ al Prat del Roure. Ella a la trompeta i la veu, Christoph Mallinger al violí i mandoloina i Zé Luis Nascimento a les percussions. Un format íntim i com reconeixia ella mateixa en una entrevista a l’Altaveu, “curiós”. Si fa uns dies tenia curiositat per saber com rebria el públic aquesta proposta, la resposta ha estat clara i agradable. El mateix èxit que l’any passat.

Motis ha engegat amb un tema propi, ‘Cuánto tienes, cuánto vales’, per continuar amb ‘Filho de Oxum’ de Roque Ferreira i ‘Espera’ del seu company Mallinger. Amb segell Motis també s’han pogut escoltar ‘Surt al carrer’, ‘Dulce acierto’, ‘Àvia’ i ‘Tres cajones’. Tot plegat acompanyat de ‘La pajita’ d’Horacio Salinas, ‘Move on up’ de Curtis Mayfield i la tradicional i inconfusible Cant dels Ocells. Per acabar amb ‘An die Musik’ de Franz Schubert.

Tres nits d’èxits i de grans noms del jazz internacional. Però encara en queda una quarta. Demà, a partir de les 20 hores serà el torn de Toquinho&Camilla Faustino.

Comentaris

Trending