Andorra s’uneix a la candidatura de la pedra seca de la Unesco

L’ambaixadora i delegada permanent, Eva Descarrega, ha signat l’ampliació de la candidatura a París perquè sigui inclosa en la llista representativa del patrimoni cultural

Eva Descarrega amb representants dels països que formen part de l'ampliació de la candidatura
Eva Descarrega amb representants dels països que formen part de l'ampliació de la candidatura Govern d'Andorra

L’ambaixadora i delegada permanent d’Andorra a la Unesco, Eva Descarrega ha signat a París la candidatura d’ampliació de ‘L’art de la construcció de la pedra seca’ perquè el Principat també sigui inclòs dins la llista representativa del patrimoni cultural immaterial.

‘L’art de la construcció en pedra seca’ ja ha havia estat reconegut l’any 2018 com a Patrimoni cultural immaterial de la Humanitat a proposta de Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Suïssa i Xipre, i ara, amb l’ampliació, la voluntat és sumar-hi cinc països nous: Andorra, Àustria, Bèlgica, Irlanda i Luxemburg. L’acte de signatura l’ha dut a terme a París l’ambaixadora i delegada permanent del Principat a la Unesco, Eva Descarrega o la decisió sobre es prendrà a la reunió del Comitè de la Convenció per a la salvaguarda del patrimoni immaterial, prevista per al desembre del 2024.

Des de l’executiu exposen que el reconeixement de la Unesco ha de servir per donar “un nou impuls al coneixement de la pedra seca, tant per part del públic en general com d’aquelles persones que vulguin portar a la pràctica aquesta tècnica constructiva. Així mateix, permetrà reforçar els vincles que ja existeixen amb entitats i organismes de fora d’Andorra, com ara la fundació El Solà de la Fatarella; l’associació Artisans Bâtisseurs en Pierres Sèches, amb qui es col·labora en les campanyes d’intervenció arqueològica a la Farga del Madriu, o la Comunitat de Treball dels Pirineus”.

L’ambaixadora i delegada permanent, Eva Descarrega, ha signat l’ampliació de la candidatura a París perquè sigui inclosa en la llista representativa del patrimoni cultural

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending