Andorra participarà en la setena edició de la Viquimarató de la llengua catalana

L’esdeveniment es farà entre el 6 i el 13 de novembre i vol ampliar i fer créixer les entrades a la pàgina web on es parla de lingüistes que han estudiat l’idioma

La pàgina de Viquipèdia en català.
La pàgina de Viquipèdia en català.

El Servei de Política Lingüística participarà en la setena edició de la Viquimarató de la llengua catalana. D’aquesta forma, per primera vegada, els set territoris on es parla l’idioma tindran representació en l’esdeveniment que, enguany, es farà de forma telemàtica entre el 6 i el 13 de novembre. Estarà dedicat als lingüistes catalans o que han estudiat la llengua.

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia organitzen el mes vinent la Viquimarató, que tindrà dues novetats amb relació a anys anteriors. En primer lloc, el fet de ser en línia a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. En segon terme, es modificarà la durada per passar de la Nit Digital d’altres edicions a una setmana sencera d’activitat a la xarxa, que es donarà a conèixer amb l’etiqueta #Viquillengua7x7.

Al llarg d’aquests dies, diversos voluntaris ampliaran les entrades a la Viquipèdia dels principals lingüistes catalans. El repte que es planteja és aconseguir crear o ampliar com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats (o d’altres amb perfil adequat). Es tractarà, doncs, de completar i millorar les entrades a la pàgina web que recullin informació sobre lingüistes que s’hagin dedicat a la llengua catalana, inclosos catalanòfils d’arreu del món. Alhora que es proposa la creació d’articles nous, per als lingüistes que no hi figuren, i la traducció de continguts existents a diferents llengües.

La novetat principal d’aquesta setena edició és que per primera vegada s’ha comptat amb la implicació dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. Això vol dir que, a banda del Govern, també es compta amb la col·laboració dels executius balear i valencià, a més de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà, la Delegació del Govern a Itàlia a l’Alguer, la Universitat de Saragossa, i també l’Institut Ramon Llull, que s’hi suma a través de la Xarxa Llull.

Etiquetes

Comentaris

Trending