Andorra s'adhereix a 'La Nuit des Idées' amb un espectacle-conferència sobre el cervell

'Cerebrum', que es representarà el pròxim dia 28 al Teatre Comunal d'Andorra la Vella, explora a través d’una sèrie d'experiments escènics, conceptes com la percepció, la identitat i la memòria

Comentaris

Yvain Juillard en un moment de 'Cerebrum'.
Yvain Juillard en un moment de 'Cerebrum'. Altaveu

El pròxim dia 28 se celebra a 103 països dels cinc continents la sisena edició de 'La Nuit des Idées'. Andorra hi participa amb l'espectacle 'Cerebrum' de la Saison Culturelle que organitza l'ambaixada de França. L'acte es complementa amb una conferència a càrrec de Gina Devau, una professora universitària canillenca.

'Cerebrum' va a càrrec de l’actor i neurobiòleg Yvain Juillard que explora, a través d’una sèrie d'experiments escènics, conceptes com la percepció, la identitat i la memòria. L'espectacle-conferència compta amb la col·laboració de la Societat Andorrana de Ciències (SAC) i de l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA).

A causa de la pandèmia de la Covid-19, 'La Nuit des Idées' assoleix molta importància a nivell digital ja que es calcula que serà seguida que uns 45 milions d'internautes. "A molts països els equipaments culturals estan tancants i en els que estan oberts hi ha una limitació d'assistència, les xarxes socials seren fonamentals en la difusió dels diferents espectacles", ha dit l'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet.

La presidenta de la SAC, Àngels Mach ha destacat la participació per videoconferència de Gina Devau. Treballa amb models de recerca sobre l'envelliment i i la plasticitat del cervell i de com quan les neurones moren o es destrueixen, troben la manera de relacionar-se amb altres neurones. La conferència-espectacle tindrà lloc al Teatre Comunal d'Andorra la Vella el dia dia 28 vinent a les set de la tarda. També es podrà seguir pel canal YouTube.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending