L’Andart tanca amb 150.000 visitants

La quarta edició, que ha durat quinze dies menys, ha tingut una afluència significativa respecte a les anteriors

Comentaris

Cartell d'indicació de L'Andart
Cartell d'indicació de L'Andart Pilar Candel

La quarta edició de la biennal L’Andart ha tancat les portes amb una afluència més que significativa. Concretament, han passat per aquesta exposició a l’aire lliure fins a 150.000 visitants, que són pocs menys que en l’anterior. El fet rellevant és que, aquesta vegada, ha durat quinze dies menys del que era habitual, per tant, és força destacable que es tingui una xifra elevada.

L’Andart estava situada per tota la zona d’Engolasters, inclosa en la vegetació de l’espai i integrada en l’entorn. Per aquest motiu, molts dels visitants se l’han “trobada” a l’acudir a aquest indret, que és un dels més turístics a l’estiu. De fet, des de l’organització asseguren que, molts dels usuaris habituals del camí de Pardines haurien “canviat l’escenari conegut”, així mateix, molta canalla “no ha dubtat a jugar a l’entorn de les obres exposades”. A més, aquest any també s’han ofert moltes activitats que han completat l’oferta.

Aquesta edició tenia accés tant des d’Encamp, com des d’Escaldes-Engordany. L’ampliació de la zona en què les obres s’exposaven ha permès que moltes persones puguin accedir des de les dues parròquies. Concretament, 110.000 visitants ho han fet per Escaldes, i 46.000 per Encamp. La zona que més accessos ha tingut ha sigut la del Camp del Serrat, amb 54.495 persones.

Toni Cruz, un dels artistes andorrà que ha participat en L’Andart, explicava al balanç ofert per l’organització, que ha estat “una experiència plena de reflexions interessants, que de ben segur marcaran un abans i un després en la biennal”. Però, ara s’obre un període de reflexió, de valorar com pot ser una pròxima edició de l’exposició. S’ha de tenir en compte si es vol tenir més espai, o més obres, entre altres preguntes clau. De fet, expliquen que “no sabem com serà, ni tan sols en tindrem una”.

Comentaris (2)

Trending