L’Andart inaugura la seva edició més urbana amb seixanta artistes de vint països

El comissari de la mostra, Pere Moles ha destacat que el lema d'aquest any, 'La muntanya en circulació', fa referència al paper creixent de l'economia circular com a camí per a la sosteniblitat mediambiental

Comentaris

El comissari de la mostra, Pere Moles durant el seu discurs inaugural.
El comissari de la mostra, Pere Moles durant el seu discurs inaugural.

La cinquena edició de la Biennal Internacional d'Andorra L'andart s'ha inaugurat aquest dijous a Sant Julià de Lòria. El comissari de la mostra, Pere Moles ha destacat que el lema d'aquest any, 'La muntanya en circulació', fa referència al paper creixent de l'economia circular com a camí per a la sosteniblitat mediambiental i a l'aportació innegable de l'art com a eina d'expressió i com a mitjà per a despertar consciències i obrir debats entre l'expressió artística i la societat.

El visitant, en paraules de Moles, "trobarà molta creativitat i art de tot tipus". Hi ha instal·lacions, escultura i pintura i dos grans eixos que són l'antiga fàbrica Catsa i el nucli urbà de Sant Julià de Lòria. Hi participen més de 60 artistes de vint països en un "festival urbà".

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, per la seva part, ha subratllat que L'andart gira al voltant de la sostenibilitat, "que és un objectiu del nostre Govern". Bonell ha destacat la presència de San Marino com a país convidat. La seva presència, segons Moles, "demostra que el paper social de l'art va més enllà de les fronteres humanes i geogràfiques, i perquè en aquesta fita anomenada sostenibilitat hi estem tots col·lectivament presents"

La mostra es podrà visitar fins al 15 de novembre a l'antiga fàbrica Catsa i als carrers de Sant Julià de Lòria. "Es posa en valor la trama urbana, però també convidant-nos a redescobrir racons més o menys amagats de la parròquia", ha explicat Moles.

És el cas de la placeta que hi ha al darrere de l'església de Sant Julià i Sant Germà, la placeta del Mallador, la de la Font dels Cóms o la plaça de Sant Roc. El cònsol major lauredià, Josep Majoral creu que "L'andart ha trobat la parròquia perquè Sant Julià és la parròquia de la cultura i una vegada més es projecta fora de les fronteres i aquest cop ho fa al voltant de l'art"

Comentaris (5)

Trending