S’amplia el pressupost per a la segona edició del projecte “La cultura no s’atura”

A més, el format suma el comú d’Escaldes-Engordany i ha tingut una gran resposta al programa d’actes d’aquest any

Sílvia Riva i Guillem Forné fent el balanç de 'La cultura no s'atura'
Sílvia Riva i Guillem Forné fent el balanç de 'La cultura no s'atura' Govern d'Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el conseller de cultura de la Massana i en representació dels set comuns, Guillem Forné, ha presentat el balanç del projecte ‘La cultura no s’atura’ així com el format plantejat per a la futura segona edició. Riva ha destacat que aquest any el programa d’actes ha estat “un encert i un gran èxit” per la resposta del públic i del sector. “Podem dir que hem assolit l’objectiu de dinamització i de donar suport en un moment complicat provocat per la Covid-19”.

En relació als números registrats en la primera entrega del projecte, la ministra ha destacat que van seguir les diverses propostes un total de 1.350 espectadors i més de 350 persones ho van fer de forma telemàtica al llarg dels quatre mesos de programació. Forné ha destacat aquest aspecte com a “innovador” i ha puntat la necessitat de seguir-ho promocionant per fer arribar “la cultura a tothom i a tot arreu”. Això ha suposat la implicació directa de 103 artistes i 44 tècnics amb un total de 53 activitats culturals programades de cinc disciplines diferents.

Gràcies a la bona rebuda del primer certamen, el Ministeri de Cultura i Esports i els comuns la preparen la segona edició. “El compromís amb la cultura va més enllà del suport puntual que vam organitzar l’any passat”, ha destacat Riva. En aquesta mateixa línia, Forné ha exemplificat que “en matèria de cultura no hi ha fronteres parroquials, cal remar tots a favor i unir esforços”.

La nova proposta comptarà amb la implicació dels set comuns, ja que enguany s’incorpora a l’organització també el comú d’Escaldes-Engordany. Això suposarà l’increment del pressupost total fins a 97.000 euros, el que podria significar una quantia de 130 mil euros si es té en compte la producció dels espectacles. La voluntat és poder celebrar la segona edició al voltant de les mateixes dates que l’any passat.

Com a novetat, la pròxima edició comptarà amb el suport especial de comunicació per a la difusió dels actes per tal que arribin a més gent. A més, fomentarà mesures efectives per frenar dins de les possibilitats de cada institució els efectes de la crisi que ha colpit fortament la indústria cultural i permet adoptar mesures conjuntes i globals que reverteixin en benefici del conjunt de la població andorrana.

Etiquetes

Comentaris

Trending