L'ambaixador de Xile a Andorra ambienta en el Principat 'Demonio', la seva darrera novel·la

De la mà de Roberto Ampuero, el detectiu Cayetano Brulé s'enfronta al seu cas més complicat que el portarà a investigar també a Santiago, Madrid i Sevilla durant l'any 2019

Comentaris

Roberto Ampuero.
Roberto Ampuero. ALTAVEU

L'ambaixador de Xile a Espanya i Andorra, Roberto Ampuero ha recuperat la seva faceta d'escriptor amb la publicació de 'Demonio', un nou cas del detectiu Cayetano Brulé amb la investigació de l'assassinat d'un pintor l'any 2019. Brulé passarà per Andorra, Santiago, Madrid i Sevilla.

Ampuero, va estudiar a la Universitat de Xile i va ser molt actiu políticament durant la seva joventut, vinculat a posicions d'esquerres, el que va provocar el seu exili després del cop d'estat de Pinochet el 1973. Va tornar a Xile en els anys 90 i va col·laborar amb diverses revistes culturals, publicant la seva primera novel·la en castellà mentre treballava en el sector immobiliari. A partir d'aquí va començar a publicar de manera regular, amb especial atenció a la novel·la negra, activitat que va continuar a Suècia, on va residir diversos anys, i als Estats Units, on va ser completar la seva formació acadèmica a la Universitat d'Iowa, on més tard va ser professor. De tornada a Xile, Ampuero va assumir la direcció del Consell Nacional de la Cultura i les Arts i, posteriorment va ser ministre d'Exteriors.

Va escriure aquesta novel·la en un context molt particular: al declarar-se la pandèmia per coronavirus, a principis de l'any 2020, les autoritats espanyoles van ordenar un estricte confinament de tres mesos, els quals va haver de passar sol. La seva dona havia viatjat a Xile i no va poder tornar a Madrid abans del tancament de les fronteres.

En aquests tres mesos va donar vida a aquest thriller policial que li va permetre, de passada, explorar els successos ocorreguts a Xile des de finals del 2019. La novel·la s'inicia amb l'encàrrec que rep el detectiu Cayetano Brulé d'investigar la mort del pintor Edmundo Galaz Expósito. Brulé és un exiliat cubà que viu a Valparaíso (Xile) 

Etiquetes

Comentaris

Trending