3.093 aportacions repartides en 60 categories per elaborar el Llibre Blanc de la Cultura

Les principals inquietuds del col·lectiu estan relacionades amb l’elaboració de l’Estatut dels Artistes, la modificació del sistema de cotitzacions a la CASS i la implantació d’un marc tributari ajustat al sector

Una imatge de la compareixença celebrada a càrrec de la ministra Riva
Una imatge de la compareixença celebrada a càrrec de la ministra Riva Cristian Cortés

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva ha comparegut aquest divendres en comissió legislativa per presentar els resultats de la diagnosi realitzada que permetrà avançar en l’elaboració del Llibre blanc de la cultura. En total, s’han recaptat 3.093 aportacions, les quals s’han classificat en una seixantena de categories. Respecte a les principals demandes del sector, destaquen l’elaboració de l’Estatut dels Artistes, la modificació del sistema de cotitzacions a la CASS i la implantació d’un marc tributari ajustat al col·lectiu.

Durant la compareixença s’ha donat a conèixer que, per dur a terme l’anàlisi, es van convocar 100 entitats i han acabat participat 64. A més, també van col·laborar 104 agents culturals no organitzats. En aquest sentit, es van realitzar manuals per facilitar la tasca, reunions periòdiques entre l’administració i el sector, qüestionaris i formularis i un acompanyament tècnic durant tot el procés.

De les 2.093 aportacions, 165 -el 5,33%- estaven relacionades amb el marc legal i fiscal i, d’aquest percentatge, 27 -16,36%- feien referència directa a la creació de l’estatut de l’artista.

Més concretament, de les 2.093 aportacions, 165 -el 5,33%- estaven relacionades amb el marc legal i fiscal i, d’aquest percentatge, 27 -16,36%- feien referència directa a la creació de l’estatut de l’artista, el qual aportarà la definició exacta de l’artista i, segons els consellers membres de la comissió, podria enllestir-se al llarg de l’any vinent. A banda d’aquesta qüestió, també s’ha destacat la necessitat de legislar en matèria laboral, contractació pública, fiscal, de tràmits duaners i de drets d’autor, entre altres coses.

Fora de les peticions relacionades amb la legislació, les propostes dels diferents participants tenien a veure, per exemple, amb les infraestructures, l’exhibició de les obres, les activitats literàries i editorials, el patrimoni cultural, la cultura popular, la formació i la projecció internacional.

Comentaris

Trending