Cultura assegura que mantindrà per aquest 2020 la dotació de 150.000 euros per subvencionar entitats

El ministeri, però, avisa que revisarà els imports que aportava a raó dels convenis de col·laboració signats fins ara

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, al seu despatx de l'Hotel Rosaleda, seu del ministeri.
La ministra de Cultura, Sílvia Riva, al seu despatx de l'Hotel Rosaleda, seu del ministeri.
El ministeri de Cultura assegura que mantindrà per aquest 2020 la bossa de 150.000 euros que inicialment s’havia previst, en el pressupost per enguany, com a dotació en matèria de subvencions a les entitats. No obstant això, haurà de revisar quins projectes que havien sol·licitat aquests ajuts públics continuen vigents i quins no. Alhora, el departament també ha advertit que revisarà, suposadament a la baixa, els convenis de col·laboració que tenia subscrits.

En un comunicat, el ministeri recorda que el mes de febrer es va publicar al BOPA la convocatòria per a la concessió de subvencions culturals per a l’any 2020 i el 6 de març es va tancar el termini de recepció de sol·licituds. Tot i la situació conjuntural generada per la crisi sanitària, que ha alterat els calendaris d’avaluació de les sol·licituds, el ministeri de Cultura assegura que “manté el seu suport a les associacions, les entitats, els artistes i les empreses culturals que s’hi van presentar i que podran portar a terme els projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació quan s’alcin les mesures excepcionals”.

Així, i entre altres partides, el ministeri ha prioritzat l’atorgament de les subvencions culturals i manté la dotació pressupostària de 150.000 euros de la convocatòria 2020, per minimitzar les afectacions generades per la pandèmia i contribuir a la recuperació del teixit cultural del país. Abans de final d’aquest mes d’abril, representants del departament ministerial es posaran en contacte amb cadascun dels sol·licitants per assegurar que els projectes per als quals han demanat la subvenció seran encara viables quan s’aixequin les mesures excepcionals o per saber si s’han reconduït, i encetar així el procés d’avaluació dels projectes sobre una base pressupostària adequada. 

Finalment, i com s’ha dit, les entitats que per raó de la seva activitat tenen un conveni de col·laboració signat amb el ministeri, hauran de fer una revisió dels seus projectes -que segons el comunicat ja s’estaria fent de comú acord amb l’administració- per adaptar l’import de les contribucions econòmiques a l’execució real que preveuen per al 2020. En el sector cultural hi havia un cert rebombori atès que fins ara sols s'havia demanat que aquells que ja tenien alguna entrada comprada per alguna activitat suspesa no en reclamessin el retorn de la quantitat abonada, com a mostra de suport al món de la cultura.

Comentaris (2)

Trending