Cultura aposta per buscar un edifici ja existent per reubicar l’Arxiu Nacional

Riva assegura que és un “projecte estratègic”, que s’estudiaran propietats públiques i privades i que s’apostaran per un mida que el faci “més realista”

Riva ensenya el que serà el seu despatx.
Riva ensenya el que serà el seu despatx.

El ministeri de Cultura treballarà al llarg del 2020 per buscar un edifici que pugui albergar l’Arxiu Nacional. Per ara, i abans de plantejar-se la construcció d’un de nou, es vol analitzar els existents actualment, tant de propietat privada com en mans de l’Estat, per veure si es pot trobar un que compleixi les necessitats del departament.

Així ho ha explicat la ministra, Sílvia Riva, durant la visita a l’hotel Rosaleda. Justament, l’Arxiu Nacional serà un dels departaments que depenen del ministeri que quedarà fora de l’històric edifici, ja que necessita molt més espai del que podria tenir a l’antic hotel encampadà. Per això, un dels objectius de l’any vinent és cercar una ubicació alternativa que permeti abandonar les actuals dependències de Prada Casadet.

Riva ha avançat que “volem explorar edificis ja existents”. En aquest sentit, ha apuntat que no es descarta cap possibilitat, ni que sigui un immoble de titularitat pública així com la possibilitat d’un de privat. En aquest sentit, el que sí que ha volgut deixar clar és que per al seu ministeri trobar aquesta nova ubicació és “un projecte estratègic”.

Segons els experts, per albergar tota la documentació existent a l’Arxiu Nacional, i preveient també el creixement que pot tenir en el futur, l’ideal seria disposar d’un lloc on es puguin encabir 6.000 metres línials d’estanteries i que tingui uns 4.000 metres quadrats. Riva recorda que, actualment, a Prada Casadet, tot just es tenen 700 metres quadrats. Per això, considera que una bona opció seria apostar per unes “mides més reduïdes” que podrien fer “més realista” el projecte.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending