Creixement significatiu de les altes de pacients amb coronavirus

Fins a 30 afectats han rebut l’alta en les darreres hores, fet que fa baixar el nombre de casos actius del total de 713 positius registrats des de l’inici de l’epidèmia

-
-

L’evolució de l’epidèmia del coronavirus segueix alentint-se. Almenys així ho indiquen les noves dades fetes públiques pel Govern. El nombre de nous positius es va incrementar en tot just nou persones, mentre que els curats han pujat de forma notable a la vegada que han davallat també de forma important els casos considerats actius. La mala notícia és la confirmació de la 36ª víctima mortal.

Aquesta defunció va tenir lloc al Cedre i ja va ser avançada dissabte a la nit per Altaveu. Es tracta d’un padrí de 87 anys que es trobava a la residència sociosanitària, fet que eleva a 17, gairebé la meitat del total, els morts per culpa dels brots que s’han detectat al centre. Aquesta darrera mort situa per sobre del 5% la taxa de letalitat de la Covid-19 al país. Al Cedre, per cert, es mantenen 41 padrins amb la malaltia, dels quals 15 provinents de Salita. 10 més es troben convalescents, a l’espera que un segon test PCR negatiu.

Andorra té registrats, fins ara, 713 afectats per la malaltia. Almenys aquests són els positius que s’han detectat, xifra que suposa 9 més el dissabte. El nombre de nous casos es manté, doncs, baix. En canvi, el que es comença a elevar de forma important són les persones que han obtingut l’alta definitiva després d’haver-se infectat per coronavirus. Fins a 235 hi ha registrats ara, dada que suposa una trentena més que 24 hores enrere. De retruc, hi ha una davallada important del nombre de casos actius: de 464 a 442.

Benazet avisa que no es pot abaixar la guàrdia perquè l'UCI encara és el punt feble del sistema

Per col·lectius, hi ha 55 pacients que pertanyen al món sanitari. A banda, 11 són membres dels cossos especials. En tots dos àmbits, es manté la tendència a la progressiva reducció del nombre d’afectats.

A l’hospital també ha disminuït el nombre de persones ingressades. Són 35 les que es troben internades, de les quals dinou a la unitat de cures intensives. D’aquestes, tretze necessiten ventilació mecànica, una de les quals és la dona traslladada ara fa una setmana des de Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, les dades “demostren que el nombre de pacients hospitalitzats està disminuint progressivament”. I és que, ha recordat, “fa una setmana i mitja estàvem gairebé a la seixantena”. Al seu entendre, es pot dir que “el comportament de l’epidèmia s’ha modulat i la pressió sobre el sistema sanitari s’ha relaxat”.

Ara bé, ha deixat clar que “no podem abaixar la guàrdia”. De fet, ha alertat que a l’UCI hi ha 19 persones i 13 amb respiració mecànica, una circumstància inèdita en la història del centre hospitalari. “Mai havíem superat els vuit malalts”, ha remarcat. Per això, ha advertit que aquest servei “és encara el nostre punt feble” i, per això “hem de seguir fent cas a les recomanacions de confinament i de distanciament social”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending