Creen una web per fomentar el consum a les botigues del país

Sota el nom #ensmolaelconsumlocal, la plataforma vol agrupar tots els comerços del Principat per fer-los visibles i ajudar-los a atreure clients

La pàgina web de la iniciativa.
La pàgina web de la iniciativa.

#ensmolaelconsumlocal és el nom d’una iniciativa llençada amb l’objectiu de donar suport als comerços i negocis d’Andorra afectats per les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. Així, s’ha creat una plataforma web on es vol agrupar el màxim nombre possible de botigues i empreses del país perquè els clients tinguin un lloc on buscar informació sobre els negocis que existeixen en cada tipus d’activitat i, d’aquesta forma, incentivar que hi comprin o encarreguin serveis.

Els impulsors de la iniciativa expliquen que l’objectiu és “reagrupar tots els comerços i negocis d'Andorra per ajudar-los a ser més visibles”. D’aquesta manera, “fiquem el nostre granet de sorra en la reactivació del comerç”. Al seu entendre, “si facilitem als clients el fet de trobar el ventall de botigues que ofereixen un mateix producte, motivem al consum”.

La idea sorgeix d’un compte català a les xarxes socials que “potencia totes aquelles marques que treballen respectant el medi ambient, que són locals, sostenibles i responsables”. Així, “vam pensar que estaria bé poder fer un estil del mateix però amb tots els comerços d'Andorra”.

Per ara, 161 negocis han demanat estar a la pàgina, però la idea és afegir tots els del país

Es tracta, afirmen, d’un servei totalment gratuït i la intenció és “afegir tots els comerços”. Per ara, han afegit a la web aquells que s’han interessat des del primer moment i “han col·laborat activament en moure la nostra pàgina d’Instagram”. Al llarg d’aquesta setmana, s’actualitzarà tot el llistat a la pàgina. “Fins avui hem rebut un total de 161 sol·licituds per formar-ne part”, indiquen els impulsors, que volen mantenir l’anonimat. Cada negoci es distribueix a la web segons el seu ram d'activitat.

D’aquesta forma, es proposa “una plataforma que faciliti al consumidor trobar les opcions que té per una necessitat”. A banda de la web, s’ha començat a treballar en una aplicació “per acabar donant la feina molt més mastegada als consumidors”. Per ara, però, els esforços se centren a enllestir el lloc web.

Deixen clar, però, que és “una plataforma de salt al negoci” i, en cap cas, la voluntat és ser comerç en línia. “És una forma també de permetre als petits comerços que igual no tenen gaires seguidors a Instagram o a les xarxes poder ser visible també”, comenten. Asseguren, a més, estar “al·lucinant” amb el “bon retorn” i la “quantitat” del retorn rebut. “Pensàvem des d’un inici que era una bona iniciativa i que seria ben rebuda pels comerços, però no que seria tan ràpid”, afirmen. I és que no neguen que “el fet de rebre tants missatges ens ha saturat una mica”, però refermen que “estem molt motivats i pensem que a finals d'aquesta setmana ja tindrem una plataforma ben feta, i sobretot els petits comerços començaran a notar la diferència”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending