Crèdit Andorrà prepara una emissió de bons per mirar de reforçar la seva solvència

L’operació comportarà, sí o sí, una davallada en el compte de resultats a raó de sis milions d’euros per any

-
-
Que la banca andorrana no ho està passant bé és una evidència. Que algunes empreses tenen més problemes que d’altres tot i la seva dimensió, també. En un intent de guanyar múscul, amb l’objectiu de reforçar el seu rati de solvència sense haver de fer una ampliació de capital, Crèdit Andorrà està ultimant una emissió de bons subordinats que, entre altres coses, li hauria de permetre mantenir la inversió creditícia, per exemple, però que per altra banda condicionarà els futurs exercicis quant als beneficis.

Fonts del sector bancari han explicat que l’emissió de bons segueix l’estructura d’aquest tipus d’operacions. És una emissió estàndard a deu anys que el banc pot decidir cancel·lar, retornant íntegrament el capital que hi hagi invertit l’adquirent, a la meitat del període. Les fonts consultades el que no han pogut confirmar és a quin ‘públic’ va adreçada l’emissió. Però altres detalls sí que estan clars. Ja s’ha dit que es tracta d’una emissió a deu anys, i s’intenten endossar cent milions d’euros.

Una de les qüestions més remarcables és el rendiment que s’ofereix: el 6%. Vist com està el mercat, és una aposta forta que té, alhora, un fort impacte també en el compte de resultats. Cada any Crèdit Andorrà haurà de desemborsar sis milions d’euros per satisfer els interessos que ofereix en aquesta emissió. Això és, per tant, una reducció directa de sis milions en els guanys que l’entitat obtingui cada exercici durant la propera dècada, en principi.

Amb aquesta operació, el banc verd mira de salvar o almenys de donar una mica més de múscul al seu malmès rati de solvència. Alhora, incrementa també els seus fons propis. Els bons són considerats fons propis de segon nivell. Les accions, que no és el cas, ho són de primer. Experts en el sector han explicat que una operació d’aquesta mena permet, també, poder mantenir el nivell d’inversió creditícia i, fins i tot, intentar augmentar-lo.

Comentaris (13)

Trending