Crèdit Andorrà i Andbank reactiven els contactes

Les dues entitats tindrien un esborrany sobre la taula per avaluar aliances a partir del mes de juny

-
-
Enmig d’un panorama bancari més que remogut, a Andorra i a arreu, Crèdit Andorrà i Andbank haurien reactivat els contactes en vista a poder impulsar acords l’abast dels quals ara mateix es desconeix. Diverses fonts han admès que hi ha un document de treball a mode d’esborrany sobre la taula i que serà a partir del mes de juny que s’intensificarà l’avaluació d’hipotètiques aliances.

Abans de res, les dues entitats, com la resta de la plaça financera, han de formular els comptes del 2019 i han d’elevar a les seves respectes juntes o assemblees de socis els resultats del darrer exercici perquè siguin aprovats. A partir d’aquí es començaran a veure els moviments. I mentre MoraBanc té sobre la taula el dossier de Vall Banc per mirar la viabilitat d’una adquisició de l’hereva de BPA i ampliar d’aquesta manera una mica més el seu volum de negoci i BancSabadell està fora de qualsevol moviment, les dues principals entitats del país quant a beneficis i dipòsits estudien de fa temps possibles comparticions de sinergies o més hi tot.

Les fonts consultades han reconegut que hi torna a haver contactes malgrat que no deixa d’haver-hi dificultats atès que ni una entitat ni l’altra no han acabat de fer la feina de ‘neteja’ interna que haurien d’haver fet abans d’afrontar qualsevol operació d’eventual fusió. En aquest sentit, la situació d’Andbank, segons les fonts, seria més complicada atès els dossiers de risc que encara té. En qualsevol cas, la caixa dels trons definitiva no s’obrirà fins una vegada s’hagin aprovat formalment els comptes d’explotació de l’any passat.

Fa poques setmanes, en una trobada amb el personal, la cúpula de Crèdit Andorrà va destacar la bona marxa de l’entitat i va assegurar que no hi havia fusions a la vista. Aquesta situació, però, pot canviar en qualsevol moment i fonts properes a socis minoritaris-majoritaris han admès que sí que hi torna a haver sobre la taula el dossier de treball amb Andbank. ¿Fins on poden anar les aliances? Aquesta és una pregunta difícil de respondre hores d’ara. I és que les dues entitats, com MoraBanc, estan molt focalitzades també en el seu creixement en el mercat espanyol.

En aquest sentit, i segons que avança el portal especialitzat Bolsamanía, Andbank acaba de fitxar el reconegut gestor Xavier Torres perquè dirigeixi la divisió d’Asset Management. Torres, que ja havia estat lligat amb el Banc Agrícol abans de la seva fusió amb Banca Reig, va ser fins al novembre el màxim responsable de renda variable de la gestora de la família Mora. Llavors, MoraBanc se’n va desprendre, com es va desprendre de mitja dotzena més de càrrecs intermedis en un intent de redimensionar l’entitat i anar confeccionant un equip directiu de la plena confiança de l’actual cúpula executiva.

 

Comentaris (4)

Trending