Crèdit Andorrà ‘desinverteix’ en el sector assegurador per obtenir líquid i reduir risc

L’entitat andorrana es desprèn del 56% de CA Life i alhora que rebaixa el nivell de provisions a fer incrementa i complementaria més i millor el negoci de les assegurances

-
-
Crèdit Andorrà fa un 3 en 1 amb la seva filial asseguradora a Espanya. Venent el 56% del capital de CA Life Insurance Experts diversifica el risc que té el sector assegurador alhora que rebaixa les provisions a fer pel mateix concepte i, a més, ingressa en líquid una quantitat -que no ha transcendit- i que per a la caixa de l’entitat andorrana és or. A més a més, amb l’entrada en l’accionariat de la companyia del Grup Crèdit Andorrà de Mútua General de Catalunya i la portuguesa Caravela s’incrementen i es complementen les prestacions que oferia l’asseguradora que fins ara estava al cent per cent controlada per l’entitat andorrana.

Les negociacions feia temps que s’estaven duent a terme. El sector assegurador, vista la situació dels mercats financera actuals, és un camp molt atractiu per als bancs, un camp on fer-hi diners. De fet, una part important dels beneficis obtinguts per Crèdit Andorrà cada any ja prové del sector de les assegurances. Alhora, però, també és un negoci atractiu a l’hora de vendre una part del pastís si es creu adient o convé. I això és el que ha fet el banc andorrà amb l’asseguradora de vida del Grup Crèdit Andorrà a Espanya. L’operació està tancada però resta pendent de l’obtenció de les autoritzacions de la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones i de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Certament, i com remarca Crèdit Andorrà en un comunicat, l’acord entre les companyies obre noves oportunitats de creixement futur, ja que permetrà explotar la complementarietat en l’oferta de productes i serveis dels respectius negocis. CA Life és una companyia especialitzada en vida (risc i estalvi); Mútua General de Catalunya, en salut, i Caravela, en no vida, és a dir, en tot allò relacionat amb les defuncions, una qüestió que torna a anar a l’alça almenys en món occidental. Aquestes sinergies revertiran en més benefici i servei a clients i col·laboradors, i permetrà incrementar la generació de valor.

Mútua General de Catalunya tindrà el 51% de la filial del banc del Principat i la portuguesa Caravela, especialista en no vida, adquireix el 5% de la companyia

Arran d’aquest acord, Crèdit Andorrà tindrà el 44% del capital de CA Life, Mútua General de Catalunya serà titular del 51%, i Caravela, del 5%. No ser el soci majoritari en la companyia facilitarà a l’entitat andorrana que no aparegui CA Life en els balanços ni haver de fer mans i mànigues en els comptes i deixar com fins ara, en certa manera, la filial asseguradora en els llimbs. Els resultats consolidaran, ara sí i sense dubtes, per posta en equivalència. 

Segons l’entitat andorrana, l’acord respon a la voluntat de teixir aliances estratègiques que permetin ser encara més competitius al mercat, impulsar els respectius negocis asseguradors i garantir el creixement futur enfront dels importants reptes del sector. L’entorn financer en general, i l’assegurador en particular, està immers en un procés de transformació global que planteja nous reptes en el futur immediat, com la digitalització de productes i serveis o les noves normatives europees, segons un comunicat de Crèdit Andorrà.

El conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha assenyalat que “el negoci assegurador és i continuarà sent estratègic per al Grup Financer Crèdit Andorrà. Aquesta aliança entre companyies de referència en els seus respectius mercats ens permetrà construir un projecte conjunt que faciliti més generació de valor per als nostre clients i accionistes a llarg termini, i obre noves vies de creixement de futur”.

Xavier Cornella assegura que “el negoci assegurador és i continuarà sent estratègic” pel banc i que l’entesa “obre noves vies de creixement de futur”

Josep Brunet, president de CA Life Insurance Experts, ha expressat que “l’acord suposa la creació d’un nou projecte del negoci de vida a escala ibèrica, que ens presenta noves possibilitats, ja que les sinergies de capacitats, especialització i talent dels respectius equips facilitarà el desenvolupament d’un pla estratègic per al creixement del negoci de vida de CA Life. La companyia continuarà prioritzant el servei i l’assessorament personalitzat necessari en cada moment”.

Per la seva banda, el director general de Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo, ha explicat que "el fet de compartir valors i filosofia, maneres de fer i d’entendre com evoluciona el sector assegurador i, és clar, la vocació de servei que defineixen tant CA Life com Mútua General de Catalunya, faciliten aquest nou projecte i el seu èxit, en el qual confio plenament. Sens dubte, hi guanyen tots, els mutualistes i les persones de l’entorn de Crèdit Andorrà i CA Life, que tenen a la seva disposició una àmplia oferta asseguradora d’una qualitat excel·lent”. Finalment, el president de Caravela, Luis Cervantes, ha posat de manifest que “és una oportunitat de desenvolupament d’un projecte ibèric".

Comentaris

Trending