Crèdit Andorrà busca un soci per a Banco Alcalá per agafar força a Espanya i fer ‘cash’ al Principat

L’entitat andorrana assegura que vol créixer en el mercat espanyol però nega que es vulgui desprendre del tot de la filial que controla des del 2011

-
-
Reforçar-se en el mercat espanyol i alhora fer caixa per poder anar tapant forats al Principat en l’intent d’aconseguir que el supervisor andorrà aixequi el vet al repartiment de dividends. És el doble objectiu que persegueix Crèdit Andorrà en la recerca d’un soci que vulgui entrar a Banco Alcalá, la filial de l’entitat andorrana, un banc que controla des del 2011. Crèdit Andorrà també està estudiant l’adquisició de la divisió espanyola del belga Degroof Petercam.

El pla estratègic de l’entitat andorrana per al quadrienni 2020-2023 passa per créixer a Espanya, segons fonts de la companyia dirigida per Xavier Cornella, amb la recerca d’un soci estratègic. És a dir, el mateix procés que es va fer en la divisió d’assegurances: trobar un ‘partner’ que pugui reforçar en aquest cas Banco Alcalá arribant allà on Crèdit no pugui arribar i, a més, generant un ingrés extraordinari per a la caixa de la companyia.

No obstant això, les fonts consultades han assegurat que l’aliança que es pretén tant es podria fer per la via de la venda d’una part de la participació accionarial actual (d’entrada Crèdit Andorrà voldria continuar mantenint la majoria de Banco Alcalá) com optant per una ampliació de capital. Aquesta opció, però, sembla molt menys interessant atès la voluntat de generar uns ingressos. Segons que ha publicat el rotatiu espanyol econòmic ‘Cinco Días’, l’entitat del Crèdit Centre hauria valorat la seva filial espanyola en 70 milions d’euros.

El que es nega rotundament des de Crèdit Andorrà és que hi hagi la voluntat última, si escaigués, de desprendre’s totalment de Banco Alcalá. Ben al contrari, asseguren les fonts, l’objectiu és accelerar el creixement a Espanya sempre en el sector de la banca privada. D’aquí que s’estiguin analitzant possibles adquisicions, com l’esmentada del banc Degroof Petercam. Crèdit Andorrà estaria disposat a oferir una vintena de milions d’euros per a la divisió espanyola del banc belga, que directament controla uns fons d’uns 1.300 milions d’euros. Com a mínim Andbank, de les entitats andorranes, també estaria interessat en poder fer-se amb el control de Degroof Petercam, pel qual ja hauria mostrat interès almenys en una ocasió precedent.

Comentaris (1)

Trending