Control de gossos a Canillo: entre la satisfacció d’uns i l’excés de zel d’altres

Propietaris de cans de la parròquia denuncien persecució d’algun dels agents de circulació que tenen encarregada la missió d’identificar els animals que van solts 

El parc infantil estava ple de brutícia relacionada amb el pas de gossos, segons el comú.
El parc infantil estava ple de brutícia relacionada amb el pas de gossos, segons el comú.
El comú de Canillo s’ha posat seriós en el control dels gossos que campen solts per la parròquia i, també, en l’advertiment als seus propietaris que cal actuar responsablement tot vetllant perquè els cans no molestin altres ciutadans de la parròquia i perquè els espais públics es mantinguin tan nets com sigui possible. L’actuació per ara preventiva de la corporació satisfà una part important de la població però, alhora, el comportament que en alguns casos mostra l’agent de circulació encarregat del control també està indignant alguns dels propietaris d’animals, que se senten perseguits.

Fonts comunals han afirmat que no es podia permetre més l’excés amb què al seu entendre actuen alguns dels propietaris de gossos, que no duen els animals lligats i amb els elements que les ordinacions i normativa de tinença obliga i que tampoc netegen les zones on els cans defequen. De fet, lamenten les fonts, el parc infantil de Canillo s’havia convertit fins no fa massa en un petit gran pipican. Per evitar situacions com aquestes, les fonts consultades han explicat que el comú té un agent dedicat “a educar els propietaris de gossos. Fa una feina inicialment preventiva i d’educació i si els titulars d’animals no fan cas properament es passarà a sancionar”.

La visió del comú és que la mesura, poc o molt, està funcionant. Que una part important de la ciutadania celebra que hi hagi un major control sobre els gossos i que, formalment, la corporació no té cap queixa en el sentit contrari. No obstant això, però, l’Altaveu sí que ha pogut constatar veus contràries, que fins i tot es plantegen interposar una denúncia contra l’agent en qüestió per assetjament. Segons aquestes altres fonts, l’agent en qüestió, que no va uniformat però que no s’amaga de quina és la seva ocupació, tot sovint fotografia gossos que corren lliures per la parròquia.

Les fonts consultades expliquen, entre d’altres, l’exemple d’animals que els seus propietaris deixen campar lliurement per un terreny que hi ha entre Ransol i la corba d’Incles. Un terreny a priori comunal i no urbanitzat. Allí molts dies es plantaria l’agent en qüestió a observar animals i propietaris. Sense treure’ls la mirada de sobre. Una situació que els veïns propietaris de gossos consideren molesta, fins i tot desagradable i violenta. La reacció de l’agent, segons aquestes fonts, seria també fora de to en alguns casos. En tot cas, aquestes situacions no constarien a la corporació.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending