Condemnen a cinc anys de presó un dels lladres que va protagonitzar l’onada de robatoris que va afectar el xalet del fiscal general

El ciutadà albanès va ser detingut el 16 de desembre just davant del trencall que porta a l’Aldosa de la Massana arran d’un fort dispositiu policial després que s’hagués assaltat la casa d’un exministre

Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.
Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.
El Tribunal de Corts ha condemnat a cinc anys de presó ferma per l’onada de robatoris que hi va haver durant diversos trams del 2016 el ciutadà albanès empresonat des del 19 de desembre d’aquell any. Entre els xalets i habitatges assaltats hi hauria el del fiscal general, Alfons Alberca, i el de l’exministre d’Afers Exteriors Xavier Espot Miró. El segon dels detinguts va ser alliberat d’urgència el mes passat l’endemà mateix de la celebració del judici.

El tribunal ha considerat que hi ha elements més que suficients per condemnar un dels dos arrestats en el marc d’un operatiu policial que es va desplegar per diverses zones del país una setmana abans del Nadal del 2016 després que s’hagués reprès amb força l’assalt d’habitatges d’un cert luxe. Els magistrats imposen a l’home, del qual es van trobar restes del seu ADN en un tros de tornavís que es va recuperar d’un dels xalets on haurien entrar els lladres, la pena que sol·licitava el ministeri públic: cinc anys per un delicte major continuat de furt amb força i escalament en domicili habitat.

Més enllà de la pena privativa de llibertat, el condemnat, que pot recórrer contra la sentència davant la sala penal del Tribunal Superior, hauria de fer front a elevades quanties per indemnitzacions. Tant pels danys causats i les joies o altres elements robats com pels perjudicis morals que hagin manifestat algunes de les víctimes dels assalts. En concret, els perjudicis materials reclamats ascendeixen a més de 855.000 euros, als quals s’hi ha d’afegir els 30.000 euros que de manera global els afectats reclamen per danys morals.

El segon dels detinguts, alliberat l'endemà del judici, ha estat condemnat a un any de reclusió per una temptativa de furt

El segon dels detinguts, alliberat el 30 de gener, ha estat absolt del delicte continuat de furt i ‘només’ se’l condemna, a un any de presó que ja havia complert quan se’l va deixar lliure, per una temptativa de furt. Tots dos ciutadans albanesos, sobre el paper i segons que fixa la sentència notificada aquest dimecres, s’haurien de fer càrrec de forma solidària de les despeses processals causades. 

Tots dos homes van ser arrestats el 16 de desembre del 2016. Un a l’interior d’un cotxe estacionat en una zona propera a una gasolinera just al davant del trencall que porta a l’Aldosa de la Massana, un dels indrets on més furts hi va haver. A aquest primer detingut se li va trobar una pota de cabra a l’interior de la jaqueta. És, aquesta, una eina típica per a la comissió de robatoris. Amb ella es força les portes o les finestres. L’altre home va ser arrestat enmig de la muntanya quan intentava fugir. Aquest segon detingut, que va assegurar que pretenia escapolir-se per por en veure els agents, va poder acreditar que molts dels dies que la fiscalia considerava que havia participat en els robatoris ell ni tan sols estava a Principat. 

Etiquetes

Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.

Relacionat

Alliberen per la via d’urgència un dels dos homes acusats de 26 robatoris per manca de proves
El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar

Relacionat

Jutjats els acusats d’entrar en dues desenes llargues de xalets, inclosos els del fiscal general i el d’un exministre

Comentaris

Trending